Divatikonkvíz Király Bélával

Hirdetés

Pár napja mutatták be Velencén a Casanova Night Musicalt. A következő “kiszemeltünk” Király Béla, a nagyszabású produkció tehetséges és ígéretes koreográfusa. Olvassátok és fogadjátok az általa kitöltött kérdéssort, melyből egész sok érdekességre derül fény a művészről! 🙂

10592421_10152612076818610_650526240_n

Hirdetés

1. Gyerekkorodból mit mesélnél el legnagyobb élményként… azonnal válaszolj, ne gondolkozz, ami elsőként eszedbe jut!

Gyerekkoromban elég rossz kisfiú voltam. Jónak mutattam magam, de közben csináltam ezt-azt. Nagyszülők neveltek fel és egy kisfaluban laktunk Inotán, Várpalota mellett. Csínytevéseim: nem messze volt egy kis vasút megállóhely, ahova rendszeresen kijártam, hogy kisiklassam a vonatokat. Pontosan tudtam a napi menetrendet és köveket pakoltam a sínekre. Elbújtam és vártam a vonatot. Akkor bosszankodtam, hogy a tervem kudarcba fulladt, de a mai fejemmel örülök, hogy így történt. Egyszer egy kakast a lábánál megkötöttem, mint egy pórázt, jelezvén hogy az az én kakasom. Valamint ehhez hasonló csínytevéseim voltak.

2. Gyermekkorodban hogy gondoltad? Mi leszel, ha nagy leszel?

Gyermekkoromban sokáig azt sem tudtam mit akarok. Eleinte fodrász szerettem volna lenni, de aztán az első vízhullámos gyakorló napom után hagytam a túróba az egészet. Amúgy testnevelő tanárom javaslatára kezdtem mozgással foglalkozni.

3. Jó gyerek voltál?

Nagyon szerettem a nagyszüleimet és az óvodában is az óvó néni kedvence voltam, bár a délutáni kötelező alvást nem szerettem. Iskolában is jó fiú voltam, de miután beindult a sport, akkor már annyira a tantárgyak nem érdekeltek.

4. Jártál zeneiskolába?

Zeneiskolába nem jártam. Azt, hogy van némi énekhangom azt is a színházban közölték velem, hogy hú, ez nem is reménytelen, és tök jól visszaéneklem a dallamokat…

5. Milyen színeket kedvelsz?

Szeretem a színeket, azon belül mindent. A színek meghatározzák jelenlegi hangulatunkat, lelki állapotunkat. De, ha ki kell emelni valamit, akkor kék, piros, fekete.

6. Mi a kedvenc ünneped?

Karácsony lenne, de mivel nagyon hamar egyedül maradtam és nincs családom, ezért nekem ez az ünnep inkább fájdalommal jár! Ennek ellenére próbálok minél több szeretetet adni barátaimnak, kollégáimnak!

7. Hogyan ajándékozod meg szeretteidet?

Szeretek örömet okozni másoknak 🙂 egy kedves szóval, kis aprósággal, vagy akár nagyobb ajándékkal is! De a lényeg, hogy a szívből jövő szeretetet azt egy ajándék se pótolhatja! Szeretet a legnagyobb kincs a mai világban és semmibe se kerül! Lehet nekem csak egy mosoly, de a másiknak az a mosoly aznap a legjobb pillanat!

bela1

8. Mit jelent Neked az ajándékozás?

Ajándékozás egy pozitív gesztus, de csak akkor ér valamit, ha az ajándék mögött belső tartalom van! Nem az a lényeg, hogy mit kapunk, hanem az hogy a másik ember gondolt ránk.

9. Hogyan tudsz kikapcsolódni, hova utaznál el legszívesebben?

A munkám csinálhatom, ami a hobbim is egyben, akkor máris kikapcsolódok. Egyébként szeretek beszélgetni, mozi, barátok, élményparkok… Imádok utazni és a sport, tánc miatt sok fele járhattam a világban, amiért rettentő hálás vagyok! De, ha most mondani kell valamit, akkor valami tengerpartra vágynék.

10. Ha örülsz, hogyan örülsz?

Fülig ér a szám és rettentően pörgök. 🙂

11. Van rossz szokásod? Elárulod?

Hm… Most erre hirtelen nem tudok mit mondani.

12. Milyen tulajdonságok tetszenek egy másik emberben? Kiket „gyűjtesz” magad köré szakmai illetve magánéletben?

Nem szoktam válogatni! Egy idő után úgyis kialakul, hogy kik azok, akikkel jól tudok együtt dolgozni! De nálam nagyon fontos a szakmai alázat! Egyébként vonzom a vízöntőket. 🙂

13. Szerinted egy kívülálló milyennek lát? Mi a legvonzóbb tulajdonságod, mi az, amin változtatnál?

Egy visszafogott zárkózott embernek! Munkában, lelkes, kitartó, maximalista energia turbónak! Sokan emelték már ki a kisugárzásom és a tekintetem! Színpadon szuggesztív előadónak tartanak! Min változtatnék? Szeretnék nyíltabb lenni.

14. Hogyan érzed… Mi maradt ki az életedből idáig? Humorosan… Miért adnád oda fél karodat?

A család! Nagyon vágyakozom családra és szeretetéhes vagyok! Odaadnám fél karomat, ha még lenne édesanyám.

15. Szereted az extrém kihívásokat? Mik ezek?

Húha… valahol igen, valahol nagyon félős vagyok!

16. Mi volt a legnagyobb hülyeség, ami vállalható, és amit elkövettél eddigi életed során?

Egyszer egy egynapos internetes ismerkedés után elutaztam Békéscsabára! Hát persze, hogy egy út volt az ördögnek…

17. Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Azt, hogy mindent a nulláról értem el! Küzdöttem és hittem az álmaimban! Sportban és táncban is a világ élére törtem! A kis faluból Budapestre kerültem és Magyarország vezető zenés színházában táncolhatok! A listámon még vár pár pipa, szóval a küzdelem folytatódik.. 😉

10602853_10152612081563610_745934305_n

18. Mit gondolsz, mit csinálsz 10 év múlva?

Szeretnék egy elismert koreográfus lenni! Egy saját társulat és egy utánpótlás csoport vezetője! Boldog leszek…

19. Ha készítened kellene egy listát most, mi szerepelne az első helyen, amit mindenképpen szeretnél megtenni?

Rászorult embereken segíteni.

20. Ha én lennék az aranyhal, aki megajándékoz 3 kívánsággal, mit kérnél?

Család, sikeres boldog élet és egy újabb aranyhal. 🙂

2014. augusztus 09.
Készítette: Badicz Adrus
Fotók, videó: Király Béla

Hirdetés

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár