Divatikonkvíz Somodari Tamással

Hirdetés

 

Legtöbben „csak” a Vastag testvérek révén ismerik az örökké mosolygó zongoristát. Most többet is megtudhatunk róla. Szeretettel ajánlom mindenkinek kedves, lelkes és vidám sorait, „vallomásait”… Hölgyeim és Uraim a Divatikonkvíz „áldozata” Somodari Tamás! 🙂

Hirdetés

1. Gyerekkorodból mit mesélnél el legnagyobb élményként… azonnal válaszolj, ne gondolkozz, ami elsőként eszedbe jut!

Igazából nem nagyon emlékszem, mert kb. 3 éves lehettem, de ahogy a szüleim egyre többször elmesélték, úgy az emlékképek is egyre élesebbek. Balatonalmádiban voltunk a strandon, ahol is egyszer csak elveszett az ikertestvérem. Édesanyám a kezemet fogva sietve ráncigált végig a parton és mutogatott mindenkinek miközben a következő kérdést skandálta: „Véletlenül nem láttak még egy ilyet?”

Hirdetés

2. Gyermekkorodban hogy gondoltad? Mi leszel, ha nagy leszel?

Ezt a kérdést sokan feltették anno, de én erre sohasem tudtam konkrét választ adni. Biztosan voltak nekem is olyan gyerekkori álmaim, mint a tűzoltó vagy az autóversenyző, de ilyenkor mindig csak azt válaszoltam: „Nem tudom, ezt a foglalkozást hogy hívják, de érzéseket akarok kiváltani az emberekből.”

3. Jó gyerek voltál?

A lehető legjobb! Ezt mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az ikertestvéremmel mindössze fél évig tudtunk közösen hegedűórára járni, mert annyira rosszak voltunk, hogy Ági néni nem vállalt minket a következő félévre. Egyikünknek menni kellett…én álltam fel…

4. Jártál zeneiskolába?

Igen!!! Mint említettem, fél évet jártam hegedűt tanulni, ahonnan a „jó magaviseletem” miatt távoznom kellett. Kijöttem hát a hegedűtanár ajtaján és bekopogtattam a következőn, ahol Ami néni nyitott ajtót és mögötte takarásból feltűnt egy versenyzongora. Egyből tudtam, hogy hazaérkeztem. 12 évet töltöttem el ott.

5. Milyen színeket kedvelsz?

Sárga, kék, zöld és barna.

6. Mi a kedvenc ünneped?

A kedvenc ünnepem az, amikor az otthonunkban vendégül tudjuk látni a családot, a szeretteinket és a barátainkat. Imádok főzni és készülni ezekre az eseményekre. Sajnos ehhez a mai rohanó világban már szükség van legalább egy születésnapra vagy egy karácsonyra.

 7. Hogyan ajándékozod meg szeretteidet?

Nem szeretem a „kötelező venni valamit” ajándékokat, ezért próbálok mindig valami személyes dolgot készíteni. Legutóbb a feleségemnek írtam egy dalt az esküvőnkre „Rád vártam rég” címmel.

8. Mit jelent Neked az ajándékozás?

Most kicsit önző leszek. Nekem az jelenti a legnagyobb örömet, ha a szeretteimet boldognak látom. Így az ajándékozás számomra örömszerzést jelent az ajándékozottnak és ezáltal saját magamnak is egyaránt.

9. Hogyan tudsz kikapcsolódni, hova utaznál el legszívesebben?

 Legjobban a zeneszobában tudok kikapcsolódni fehér és fekete billentyűk társaságában. Ilyenkor megszűnik a tér és az idő körülöttem. Semmihez sem fogható érzés. Természetesen az utazás is egy jó alkalom a lazításra, bár a mi esetünkben a tengerparton fekvés gyakran fajul el aktív városlátogatós, kirándulós nyaralássá.

10. Ha örülsz, hogyan örülsz?

 Gátlástalanul. 🙂

11. Van rossz szokásod? Elárulod?

Biztos van, de most egy sem jut eszembe. Azt gyakran megkapom otthon, hogy most már igazán rendet rakhatnék a zeneszobában.

12. Milyen tulajdonságok tetszenek egy másik emberben? Kiket „gyűjtesz” magad köré szakmai illetve magánéletben?

Nincsenek előítéleteim. Nálam mindenki a 10-es skála tetejéről indul. A jó és rossz tulajdonságok is meg tudnak fogni egy emberben, ha meg akarom érteni, hogy mi van mögöttük. Három dolgot nem tudok tolerálni: a kétszínűséget, a hazugságot és az igazságtalanságot. Az összes többi jöhet. 🙂

13. Szerinted egy kívülálló milyennek lát? Mi a legvonzóbb tulajdonságod, mi az, amin változtatnál?

Pozitívnak, életvidámnak. Általában akkor is mosolygok, amikor inkább sírni kellene…és ez igaz fordítva is. Próbálok az emberekhez mindig pozitívan állni. Ha például szembe jön az utcán egy fogyatékkal élő ember a legtöbben elfordulnak tőle. Én a szemükbe nézek és mosolygok, talán ez a legvonzóbb tulajdonságom.

Kicsivel több testedzés rám férne. 🙂

14. Hogyan érzed… Mi maradt ki az életedből idáig? Humorosan…Miért adnád oda fél karodat?

Mindkét karomra szükségem van, de az jó lenne, ha valaki elárulná, hogy hogyan lehet a napi 24 órából 28-at csinálni. Egyrészt a 28 a szerencseszámom, másrészt pedig úgy érzem, hogy minden nap kb. az a plusz 4 óra hiányzik. Most is 23:59 van. Mennyivel jobb lenne ezekre a kérdésekre 19:59-kor válaszolni.

15. Szereted az extrém kihívásokat? Mik ezek?

Nem élek túl extrém életet, mert még nagyon sok mindent szeretnék adni és kapni az élettől…így inkább vigyázok magamra…bár ezt megteszik helyettem ott fent is. 🙂

16. Mi volt a legnagyobb hülyeség ami vállalható és amit elkövettél eddigi életed során? 

Vastag Tomi barátommal néhány könyvtár után egy éjszakába nyúló zeneszerzéssel sikeresen elköltöztettük a szomszédot. 🙂

17. Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Ez egy összetett kérdés, mivel az igazi szakmámat tekintve közgazdász vagyok. Ha most elárulom a legnagyobb szakmai sikeremet ezen a téren, akkor meg kell, hogy öljelek. 🙂

Zenei fronton a legbüszkébb a királyi televízió egyik élő adására vagyok, ahol Vastag Tomit volt szerencsém kísérni a Balatoni nyár című műsorban.

18. Mit gondolsz, mit csinálsz 10 év múlva?

Mosolygok.

19. Ha készítened kellene egy listát most, mi szerepelne az első helyen, amit mindenképpen szeretnél megtenni?

Meghangszerelni a saját szerzeményeim.

20. Ha én lennék az aranyhal, aki megajándékoz 3 kívánsággal, mit kérnél?

Ahhoz, hogy erre tudjak válaszolni, először meg kell osztanom veled az ars poeticá-mat: Istentől – vagy nevezd bárhogy, azt akiben és amiben hiszel – kaptál tehetséget, hogy teremts valamit, amivel jobbá teheted a világot; bátorságot, hogy kipróbáld magad mindenben; kitartást, hogy megtaláld azt, amiben igazán jó vagy és a boldogság érzését, hogy tudd, ha megtaláltad!

  1. Azt kívánom, hogy ezt minden ember találja meg.
  2. Azt kívánom, hogy ezt minden ember találja meg.
  3. Azt kívánom, hogy ezt minden ember találja meg.
Mondd el a véleményed

Tatár Csilla átvette az irányítást a robotok felett!

Young G Béci mást szeretne matek óra helyett!