Édes élvezetek intoleranciák nélkül: Oltványi Zsolt a Cool-Túra vendége

Hirdetés

„Attól, hogy egy desszert egészséges még lehet nagyon finom is!”

A Fáklya Rádió Cool-Túra című műsorának következő vendége október 3-án, este 8 órakor érkezik a stúdióba. Biró Zsolt ezúttal Oltványi Zsoltot, a Mentes cukrászüzem tulajdonos-ügyvezetőjét látja vendégül. Ne hagyd ki ezt a különleges beszélgetést!

A sütemény az egyik legjobb dolog, amit csak el lehet képzelni. Szinte végtelen a kínálat, rengeteg -féle és fajta létezik, s ahány ország, település, család, mindenhol egy kicsit más, akkor is, ha azonos a recept. Azt mondják, minden akkor a legjobb, ha az embere szeretettel és szívvel készíteni. Nos, a süteményekre ez halmozottan igaz. Nem véletlen tartják, hogy a nagymamák a legnagyobb tudói, legyen szó habosról, vagy keltről, töltöttről vagy kekszféléről, ők mindent tudnak. A kedvünkért pedig minden el is készítenek…

Hirdetés

Persze ahogy a világ fejlődik, a sütisütés is alakult, mára olyan cukrászipari remekekkel találkozhatunk, amelyekről korábban még álmodni sem mertünk. A cukrászok sokszor igazi művészek, akiknek kezében a cukor, a hab és a máz szinte életre kell. Műremekek sorakoznak a pultokban, választani sem könnyű, hiszen biztos, hogy ízorgiában lesz része annak, aki belemélyeszti a desszertvillát a tortaszeletbe, vagy elmeríti a kanalat a pohárkrémbe…

Viszont sajnos nem mindenkinek jut egyformán az élvezetekből: a különféle ételintoleranciák a süteményevésben is gátat szabnak. Ám a fejlődés szerencsére ebben is tapasztalható. Sok-sok cukrász ismerte fel, hogy igenis, ki kell találni valamit, hogy ne maradjanak édesség nélkül azok, akik mellőzni kényszerülnek valamilyen kihagyhatatlannak tűnő alapanyagot.

Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonos-ügyvezetője is egy ilyen elszánt, fáradtságot nem ismerő szakember, aki családi vállalkozást üzemeltet. Csapatával 2013 óta foglalkoznak glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes pék- és cukrászipari termékek gyártásával. Specialitásuk a tradicionális itthoni finomságok „mentesítése”. Egyébként fontosnak tartják, hogy figyeljenek a környezetükre és az abban élőkre, ezért 2021 februárja óta üzemük „Ökotiszta”, azaz csak olyan tisztítószereket használnak, amelyek Ökológiailag lebomlóak és környezet tudatosok.

Figyelnek a társadalmi szerepvállalásra is, 7. éve dolgoznak autizmussal élő kollégákkal és több zuglói nyugdíjas kollégákat is csapatukban tudhatunk. Szóval Oltványi Zsolték tényleg nem szorítkoznak arra, hogy a lehető legfinomabb mentes édességekkel lássák el a fogyasztóikat, hanem tényleg figyelnek a körülöttük zajló, „egyéb” folyamatokra is. Ez pedig roppant szívderítő. A jelszavuk pedig mi más lehetne, min a következő: „Attól, hogy egy desszert egészséges még lehet nagyon finom is!”

A két Zsolt pedig egy nagyon érdekes beszélgetésre készül október 3-án, csütörtök este 9 órától a Fáklya Rádió Cool-túra című műsorában, amelyet mindenképp érdemes lesz figyelni! Hallgassátok a www.faklyaradio.hu linkre kattintva, vagy akár nézzétek élőben a beszélgetést a twitch.tv/faklyaradio oldalon. Higgyétek el, most is hiba lenne kihagyni!

Mondd el a véleményed

Az új generáció kedvence: Sensitive Juliet nyulas száraz kutyatáp

Zorán rejtélyes dala: egy végtelen utazás a lélek mélységeibe