Elkészült Napsugár Anna jeltáncos videóklipje!

Hirdetés

 

Ez az első videoklippem, amiben szerepel egyszerre látás, mozgás, hallás, értelmi sérült és egészséges szépségkirálynő győztes és nem jelölt szépségei-tehetségei. Az összetartó erő mindenkiben a hihetetlen erős küzdeni akarás és a hatalmas szeretet. „

 

Hirdetés

Várom a jelet”

Pár éve, mikor megszületett ez a kedves dalszöveg barátaim szeretetével, akkor meg szerettem volna mutatni a világnak, hogy milyen élni akarás, kitartásuk másokkal is csodát tevő, mennyi szépség és odafigyelés lakozik minden fogyatékossággal élő sorstársamban. 4 évet vártunk, mire a Várom a Jelet dalszöveghez videoklip születhetett; a megfelelő operatőrre vártam, aki megvalósítja elképzelésemet. 2012-ben a plus size fotómodell vizsga fotózáson voltam Kaszás Bencénél és akkor a fotóin láttam, neki gyönyörűséges látásmódja van,s akkor elhatároztam, ő lesz az álmom valóra váltója. Köszönjük azt a hatalmas energiát, türelmet és szeretetet, amit tanúsítottál irántunk az egész forgatás alatt és lelkes segítőjének Bártfai Balázsnak is! A Divatikon fotósa azonnal igent mondott második közös videoklipünk elkészítéséhez, eddig sok klip készült ötleteimre, de ez az első klip, aminek az elejétől a végéig a rendezője lehettem, így gyerekkori álmomat váltotta valóra. Annyi csodálattal és hatalmas szorgalommal állták a klip-rendezésemet, le a kalappal, hogy ilyen meghitten, készséggel álltak hozzám és ötleteimhez.


-A dal zeneszerzője ismét Kaszás Péter volt, aki 2010-ben ajándékba adta a Várom a Jelet dalszövegemhez a dal elkészítését. Anikó, kedves felesége szerint egy teljesen új zeneszerzői korszak vette kezdetét életében dalszövegeimhez írt dalain keresztül. Fő támogatónk az EÖTVÖS 10 Közösségi és Kulturális Színtér, akik a klip történetének megismerése után támogatták a klip elkészítésének a helyszínét, ahol már a 2011 Ki Mit Tud-on díjat szerezhettem. Egy számomra nagyon meglepő ajándékot kaphattam Magyarország szalonjaitól, akik megkeresésünkre azonnal igent mondtak ruha és cipő felajánlásra a klip készítéséhez.

-Édesanyám Rusz Éva (mozgássérült) ruhatervező és varrónő, aki kérésemre terveim alapján azonnal elkészített pár modern ruhát a siket szépségkirálynő részére . Ruhatervező és divattervező Szépkúti Gabriella Emesével a sors az Ability Fashion egy éves ünnepi találkozóján egy megbeszélés keretén belül hozott össze, ahol jeltánc fellépésem hatására adományként varrt egy ruhát.

-Pásztor Anna énekesnő felajánlotta pár hónapja, hogy a már sikeres Márti Dalát nyugodtan jeleljem jeltánccal, én cserébe felajánlottam jeltánc szereplést a klipbe, amire készséggel igent mondot. A klipben közös jeltáncos duónk alatt jöttem rá: Anna táncművész is, nem csak énekes. Magával ragadott a jeltánca, mozdulatai, a kecsessége, a könnyedsége. Utólag megtudtam, a világot járta táncművészként is . Színai Tamás a Nem Adom Fel Együttes alapítója, mozgássérült énekese és Nagy Anikó látássérült énekes, aki segítő kutyájával együtt örömmel adták arcukat a Várom a Jel projekthez.

 

Íme a klip:

  {youtube}Toisn0DVLhg{/youtube}

 

-A videoklipben igazi szépségkirálynők is szerepeltek : Ádám Alaxandra, Magyarország közelmúltbeli siket szépe. Kínál Tímea 2013 Magyarország és Szeged idei siket szépségkirálynője hatalmas kisugárzásával levesz mindenkit a lábáról. Varga Mónika Váci siket szépség, aki fiatal kora miatt még nem vehetett részt szépségversenyen, de a jövő előtte áll. Czirják Andrea, Szabó Bettina, Papp Eszter, Zitty Mókus, Dobos Gyuszi és barátai a 2013 a Magyarországi Siket szépségverseny nevezettjei, akik egyenként megérdemelnének egy koronát. Almási Niki az idei 2013 Magyarországi Kerekesszékes Szépségkirálynők Udvarhölgye és a Gördülő Kerekesszékes Tánccsoport legbájosabb táncosa mondta, hogy kipróbálja a jeltáncot, annyira elragadja őt.

Hirdetés

-Az Abiliy Fashion 2012 óta létező mozgássérült sorstársak részére divat kezdeményezés http://www.budaygergely.com/own/15-ability-fashion. Két mozgássérült modellje Román Mónika Renáta és Szlovák Dorina elvállalta a táncos szerepet a klipben. Profi táncművészről beszélek Amroun Nabil-ról, aki az idei Országos Ritmus csapatok Bajnokságáról elhozta egyéni szóló táncával az első helyet, ott találkoztam először Nabillal, aki egy siket-et játszó táncával zene nélkül lepte meg a közönséget, köztük engem is, mint versenyző. Ez a fajta modern kontakt mozdulatművészeti hip-hop tánca került be a klipbe koreográfia részletekkel.

-A NAPSUGÁR ANNA AMATŐR ZENEI JELTÁNC TÁRSULAT TAGJAI is színesítették a klipet: Német Zsuzsa az idei Országos Ritmus csapatok Bajnokságának jeltáncban a második helyezettje és közös duóban elsők lettünk a legprofibb jeltáncosommal, aki már 14 éve követi ezt a művészeti ágat. Német Klára, Zsuzsi édesanyukája nemcsak lányáért, hanem a csapatért és minden alkalommal fellépésen, klipkészítésnél öltözteti őket, hogy királynőként érezhessék magukat. A Budapesti Down Alapítvány Zágrábi lakóotthon jeltáncosai, akik az Országos Táncbajnokság Jeltánc Társulat Első helyével büszkélkedhetnek, megérdemelték, hogy a világ megismerhesse bájukat és szeretetüket: Beringer Katalin, Takács János, a csapat lakóotthoni Napsugár jeltánc segítő vezetője: Herczeg Árpád, akik jeleskednek kézi munkákban is. Gergely Sándor a 2012 évi Csillag Születik második válogatásáig eljutott első siket férfi hasjeltáncosa és párja Lászlóné Ili jeltáncművész (és Karizma tánccsoport) táncosaként az idei Táncbajnokság Duó Kategóriában második helyen végeztek. Méri Bálintné Eta nagyothalló amatőr színész és a legidősebb (kinéz 30-nak) legaranyosabb jeltáncosom, többszörös kulturális verseny győztese. Sminkesként nehéz feladata volt 15 lány gyors elkészítésének 30 perc alatt Palkovics Katának és Román Mónika Renátának, az arcok szépségei beszélnek. Tóth Judit a legcsodálatosabb mozgássérült idei kulturális elismert jeltáncosom. Fia Csanaki Csaba, aki sok fogyatékossággal élő sorstársat kísért a helyszínre, akik kísérő nélkül nem tudnak közlekedni, köszönjük felajánlását.


-Önkéntes ügyelőnk odafigyelt, hogy minden abban a sorrendben menjen, ahogy elterveztem. Kínál Stefán nagyon jó édesapuka, mindent megtesz lányáért, hogy valóra válthassa lánya álmát, aki nem véletlenül Magyarország és Szeged idei 2013 Siket Szépségkirálynője. Most képviseli magát prágai siket szépségkirálynő versenyen

  {youtube}sEEU9XZ9TYU{/youtube}

-Brandt Viktor, aki nélkül kerekesszékes szépségkirálynőink nem jutottak volna el hozzánk. Ő szállította önkéntességből, akinek álmai közt szerepel, hogy ezt kiépíthesse Magyarországon szélesebb körben, vállalkozásszerűen.

-A klip menedzsere és szponzora, mint mindegyiknél, a férjem, Scharek János, aki mident megtesz, hogy felemelje a sorstársakat és megmutassa a világnak, hogy mi is létezünk és értékesek vagyunk, mind jeleskedünk valamiben.

– Kerekes Tamás (mozgássérült dalszövegíró zumba táncos), a Mit Jelent számodra a jeltánc? pályázat első díjazottja versével gondolata a klipről:

 

„ Várom a jelet, a jeltánc csodát tehet,

Összehoz minket,

Isten kitartásra a tánccal kapcsolatban intett,

Napsugár mentorom ami jó történik velem,

Neki mindig elmondom szeretnék jeltáncos lenni,

Ezért istenem a te áldó kezeddel mindent meg fogok tenni,

 

Napsugár az én példaképem,

A tánc fáklyában gyújtja meg fényem.

Legyen ő Magyarország példaképe,

Megérdemli hogy boldog legyen,

Tomi mondja e igaz és szívből jövő gondolatokat végre,

Látom a csodát a jeltánc kristálytiszta voltát. „

 

Anna korábbi videóklipje:

 

  {youtube}UPHw8suqnGY{/youtube}

 

Cikk írója:

Napsugár Anna:

jeltáncművész, dalszövegíró, plus size fotómodell, fotóművész

 

Mondd el a véleményed

Meglepetés nyaralással lepte meg Iszak Esztit szerelme

Íme a 10 legnagyobb divatbaki :)