Elronthatatlan, olcsó, szezonja van és nem lehet megunni: rakott karfiol – ahogy Anyósapós készíti
Egyszerűen muszáj megosztanom veletek ezt a receptet. Tudjátok, amikor én főzőcskézni tanulgattam, anyám (aki elsősorban a filteres tea és a virsli megfőzésében jeleskedik) úgy tanította: a rakott karfiol az egy tök egyszerű valami, hagymán darált hús, rétegezve megfőtt karfiol, lelocsolva tejföl, “be-a-sütő”, oszt kész.
Olyan kaja volt, amire azt mondtam: “egynek elment”. Nem voltak köré aggatva olyan jelzők, mint isteni, megunhatatlan, őrült finom, csak egyszerűen “egynek elment”.
Amikor pár hete Anyósapós szólt, hogy készítettek rakott karfiolt, kérdezték, kérünk-e, mondtam, jöhet, hisz megesszük, de olyan nagyon nem töltött el az A teljes cikkért KLIKK!
Forrás – bővebb: Petra blogja