Ez több, mint egy Kék Majom! – Karcolat Kritika! + képek

Hirdetés


Tegnap este útjára indult Hujber Ferenc önálló kávéházi talkshowja, a Karcolat. Első vendégei az X-faktorból ismert Vastag Csaba, és Vastag Tamás voltak. Mi is ott jártunk!

Hirdetés

A talkshow egy roppant gyakran előforduló műfaj, amelynek két fajtája létezik. Vannak a késő esti, sztárokat felvonultató beszélgetések, és vannak a délutáni, utca emberét megszólaltató műsorok. Hujber Feri tegnap este debütáló, Karcolat névre keresztelt talkshowjának vendégei ugyan a közérdeklődés középpontjában álló Vastag testvérek, ám maga a műsor az utca emberét kereste, és találta meg az X-faktor felfedezettjeiben. A színész célja nem titkoltan az volt, hogy kihozza a Művészekből az Embereket. Hát jól csinálta! Ezt támasztja alá Csabi egyik kijelentése is: „Egyikünk sem jó, vagy rossz.”
Feri olyan témákat érintett, amelyekből jól érezhető, hogy barátság köti össze a Vastag testvérpárral, illetve, hogy bizony jól ismeri a szakma csínját-bínját. A beszélgetés fergeteges hangulatban telt, könnyed volt, és természetesen nem maradt el a humor sem. Így hát többek között megtudhattuk, hogy Vastag Tamás a szabadságot egyfajta rabságnak éli meg, hiszen ahogy ő mondta: „Amikor nem kell semmit csinálom, nem is csinálok semmit.”
A beszélgetést egy-egy dal erejéig bontották meg a fiúk, így többek között Tomi által felcsendült a February Song, az It’s my life, Csabi pedig saját dalával, a Menedékkel lepte meg a közönséget. A műsort pedig közös slágerük, az Őrizd az álmod zárta.
A talkshow kritikák gyakran nélkülözik a műfaj sajátosságait, és szinte mindig a magas kultúra formai jegyeinek hiányolására térnek rá, hogy aztán elutasíthassák ezt a szórakoztató műsort. Nos, a Karcolatot kár lenne elutasítani, így ugorjunk neki „szakmai” szempontból is a kérdésnek:
– A talkshowban van egy műsorvezető, aki irányítja a beszélgetést. Nem egyszerű két olyan előadóval csevegni, akik az állandó időhiányhoz vannak szokva, és mindig rohanniuk kell, mert vár rájuk egy újabb feladat. Feri ezt remekül megoldotta, hiszen már az első perctől sugárzott belőle a nyugalom, és egy kellemes este lehetősége.
– Az efféle programok neve gyakran a műsorvezető nevével azonosak, ám, hogy Feriék választása a Karcolatra esett, nem véletlen. Hiszen ez az irodalmi műfaj kifejezetten egy-egy epizódot ragad meg, és elemzi azt sajátos, ironikus stílusban. Ez történt ezen az estén is!
– A beszélgetés legtöbbször egy stúdióban történik, ahol természetesen jelen van a közönség is. Mivel Feri talkshowja nem a televízió számára készült, sokkal inkább a helyszínen személyesen megjelent közönségnek, így ezt a pontot is nyugodt szívvel kipipálhatjuk.
– Gyakran (ám nem mindig) szakértőket is bevonnak a beszélgetésbe. A szakértő ezúttal maga a műsorvezető volt, mivel, ahogy arra már korábban is kitértem: jól ismeri a zeneipar világát, hátterét.
– A beszélgető show célközönsége leginkább a nők szoktak lenni. Bár a közönség nagy része valóban a gyengébbik nemből állt, mégis merem ajánlani férfiaknak is a további részeket! Legközelebb augusztus tizenhetedikén vár titeket Hujber Feri, aki ezúttal egyik legjobb barátját, Mészáros Árpád Zsoltot fogja vendégül látni a Karcolatnak otthont adó Creol bárban. És most akkor jöjjön a képes beszámolónk! 

Hirdetés

 


Írta: 
Hatos Nikolett. 2012.07.16.

 
Mondd el a véleményed

Anna Napsugár: A jeltánc gyógyterápiás hatású, és el se hinnénk, hogy mekkora ereje van.

Dancs Annamari: A rajongóimmal mindig igyekeztem egy „egészséges” kapcsolatot ápolni.