Ezer torokból a 10 legkedveltebb örökzöld magyar táncdal

Hirdetés

 

 

 

Hirdetés

Minden szónál többet ér egy Örökzöld dal

 

2016 Májusban Budapesten lezajlott nagy sikerű programból amit a  Lurdy Házban tartottak a VI. Magyar Világtalálkozón. Az „Ezer torokból a 10 legkedveltebb örökzöld magyar táncdal” című műsora elérhető lett a youtube-on. A VI. Magyar Világtalálkozó “Világfalu-nagyszínpadán” megrendezett programok közül kétségtelenül az egyik legkiemelkedőbb fénypontként szerepelt az „Ezer torokból” sorozat idei, magyar örökzöld táncdalokkal foglalkozó, május 21-i, szombat délutáni 2 órás műsor-folyama.

Ö1.jpg

EZER TOROKBÓL SZÓLTAK LEGNÉPSZERŰBB ÖRÖKZÖLD DALAINK

 

Az egyik legnépszerűbb műsor a Világfalu nagyszínpadán az „Ezer torokból a 10 legnépszerűbb magyar örökzöld előadása volt, május 21-én délután, mintegy két órán át. A könnyűzenei program szervezői, szerkesztői, műsorvezetői, egyben előadói is, – Ernszt Katalin és Nemere László, valamint az általuk felkért szereplők : a színvonalas amatőr művészek és a sokak által ismert sztárok magas színvonalú, ugyanakkor felhőtlen szórakozást, felejthetetlen zenei élményeket nyújtottak át a hálás közönségnek.

Hirdetés
Ö3.jpg


A Zalából, Nagyrécséről érkezett országos hírű Ritmus Könnyűzenei Kórus – Ernszt Katalin vezetésével, – (akik immár harmadszor szerepeltek nagy sikerrel a Világtalálkozók rendezvényein), a Győri Viktória Tehetséggondozó Alapítvány kitűnő Kórusa – Szekeres Viktória művésztanár vezetésével – és tehetséges énekesei (Nagy Boglárka, Móritz Ramóna, Vida Dominika, Dub Hajnalka, M.Sohár Julianna, Kenyeres Dóra és Hoboli Alexandra, s mellettük a mindig kirobbanó sikerrel szereplő Krasznai Tamás, (a Győri Nemzeti Színház örökös tagja), és a Panoráma Világklubosok barátja, jó ismerőse, a kiváló énekes, Máté János (Öcsi), s a szintén kiváló Nógrádi Tóth István dalénekes, továbbá a Világtalálkozó dalának (a „Világvándor”-nak) zeneszerzője, Tanka László zeneszerző-énekes, valamint a program legfényesebb csillaga, a nagyszerű Csongrádi Kata színművésznő, (itt, mint a tavaly elhunyt, utolérhetetlen tehetségű S.Nagy István dalszövegíró özvegye is) – mind-mind fantasztikusan magas színvonalú szerepléssel gazdagították a 2016-os „Ezer torokból” programot.
A magyar közönség, szerte a világból, már a rendezvényt megelőző hónapokban szavazhatott arra a 10, általa a legjobbnak, legnépszerűbbnek ítélt magyar örökzöld dalra, melyet hallani szerettek volna az előadás során. A műsor szerkesztői ezek mellé a dalok mellé fűzték még fel a magyar könnyűzenei irodalom izgalmas dalkincseit, s így összességében egy nagyon színes előadást élvezhetett a közönség, itt-ott megható, másutt vidám, humoros, néhol andalító, máskor sodró ütemű pillanatokkal, percekkel.


Ö5.jpgMost is felejthetetlenné vált mindenki számára a – lelkeket egybefűző – együtténeklés nagyszerű érzése!
Köszönet Farkas Annamária művésznőnek (a Kolozsvári Színházból) és Napsugár Anna jeltánc-művésznek, hogy jelentősen gazdagították a dalok elhangzásának élményeit!

4.jpg
A nézőteret teljesen megtöltő lelkes közönség által is elénekelve, „ezer torokból” szóltak tehát a legszebb dalok :


Seress Rezső : „Szeressük egymást gyerekek!”
Malek Miklós – S.Nagy István: „Hull az elsárgult levél”
Pásztor László – S.Nagy István: „Kell, hogy várj!”
Máté Péter –S.Nagy István: „Azért vannak a jóbarátok”
Fényes Szabolcs – Szenes Iván: „Mindenkinek van egy álma”
az Omega Együttes: „Petróleumlámpa”
Koltay Gergely „Kell még egy szó”
Bódi László (Cipő) „Szállj el kismadár”
és Bródy János – Szörényi Szabolcs „Újra itt van a nagy csapat”


és a többi „kísérő” dal, mely dalokra és előadóikra a – vastapsokkal reagáló – közönség még sokáig jóérzéssel emlékszik majd!

 

 

Az Ezer torokból…a 10 legkedveltebb magyar örökzöld táncdal műsorról készült kisfilm az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=K4zHvG89zDo&feature=youtu.be

 

Hír:

Napsugár Anna 

siket fotóriporter

 

 

Mondd el a véleményed

Keressük a földkerekség legszebb magyar leányát

Foci EB 2016 – Románia-Albánia: élő közvetítés, live stream