Feketébe hajló burgundival hódíthatunk ősszel

Hirdetés

Az évszakváltás nem csak a ruhatárunkra van hatással: a vibráló, nyári neonok vagy lágy pasztellszínek helyett most a sminkek terén is átveszik a stafétát a sötétebb tónusok. Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make-up artist-ja beavatott minket a legfrissebb sminktrendekbe.

A nagy divatházak kifutóin sorra jelentek meg az erőteljes, szemhangsúlyos sminkek és a gótikát idéző, sötét ajkak. A haute couture bemutatókon látott, sokszor meghökkentő viseletek, frizurák és sminkek általában visszafogottabb változatban gyűrűznek be a mindennapi divatba, így ez most sem történt másképp.
Régi-új ismerősként köszönthetjük az avar-, és földszíneket, elsősorban a mélyebb zöldek, és a khaki kerül előtérbe, de szakember szerint nem lőhetünk mellé a mályva, vagy padlizsán árnyalataival sem.

„Sokan tartanak ezektől az erős színektől, holott minden azon múlik, hogy hogyan visszük fel. Egy hosszúszőrű ecsettel natúrabb, lágyabb hatást érhetünk el, applikátorral pedig vadabb, pigmentáltabb lesz a szín” – árulta el Sárkány Márti, sminkmester.

Hirdetés

A tekintet hangsúlyozásakor egyszerre van jelen a pin-up stílus tusvonala és a 30-as évek füstös szemei, de idén a szemöldök is kulcsfontosságú szerepet kap.

“A természetes hatású, vastag szemöldök, minimális formázással nagyon trendi ebben a szezonban. Persze, ha nem vagyunk elégedettek az adottságainkkal, porral vagy szemöldökceruzával könnyedén rásegíthetünk”- tette hozzá.

Az ajkak az elmúlt évekhez hasonlóan most is matt piros, bíbor, bordó vagy burgundi árnyalatokban tündökölnek, de egy egészen sötét, lilába hajló magenta is elegáns megjelenést eredményez.

Ezek a színek köszönnek vissza manikűrökben is: a körmök nagyon sötét, már-már feketébe hajló színeket kapnak. Ezzel párhuzamosan a nude tónusok is népszerűek lesznek, de bármely lakk mellett tesszük le a voksunkat, egy mattító fedővel új szintre emelhetjük.

 

Bátran kísérletezzük a szezon újdonságaival, de tartsuk szem előtt, hogy a sminkünk mindig illeszkedjen az adott eseményhez, a ruházatunkhoz és korunkhoz, de mindenek előtt saját egyéniségünkhöz és stílusunkhoz.

Hirdetés
Feketébe hajló burgundival hódíthatunk ősszel.jpg

Mondd el a véleményed

Van-e csend még a szóban?

Seasons change – a Cante Diem újdonsága