Festetlen – vadonatúj klippel jelentkezik Eden a Jupiteren, alias Győri Attila

Eden
Eden
Hirdetés

Az online magazinok közül a Divatikonon premierezik a Győri Attila szólóprojektjének, az Eden a Jupiteren nevű  formációnak   Festetlen című nemrégiben napvilágot látott klipje. A dalban ezúttal vendégzenészként gitáron kíséri őt Huff Zalán Bendegúz. Az énekes-zeneszerzővel ennek apropóján beszélgettünk.
Eden
Eden
Hogyan született a dal?

 

A dal alapötlete, a gondolat, hogy egy ember bensője festetlen, már kettő éve foglalkoztatott, akkoriban találkoztam párommal és felmerült bennem a kérdés, miért nem vette eddig senki észre mennyire értékes ember? Vagyis még nem festették meg a lényét, innen pattant ki a fejemből a festetlenség állapota. Erről akartam dalt írni.

 

Hirdetés
Milyen volt az alkotói folyamat?

 

Az alkotói folyamat a budapesti szobám sarkában kezdődött és ott is végződött, egyedül írom a dalaim illetve a hangmérnöki munkát is én csináltam (amiben bőven van fejlődni való) , viszont ebben a dalban Huff Zalán Bendegúz barátom gitár játékával közreműködött, életet lehelt az alkotásomba. Aki ezt a cikket olvassa nézen utána a srácnak, nem fogja megbánni. Mondható, hogy lassan született meg a dal, kettő hónapja vettem elő az eredeti ötletet ami már egy éve pihent a fiókban, azonban kettő hónapja rábukkantam és befejeztem.

 

Honnan inspirálódott?

 

Az inspirációt első sorban párom, Eden (- Eden Hanna Zell – a szerk.) adta, meg persze a dalírás iránti vágyam, szeretek elveszni az alkotási folyamatban, teremteni magamnak egy kis világot ahol én írom a szabályokat. Mint sok zenész ebben az országban vagy akár világszerte kénytelen egy 8 órás munkát elvállalni és mellette próbál érvényesülni a zene iparban. Engem ez is inspirál, a lehetőség, hogy egyszer majd a zene lesz a hivatásom, igyekszem minél többet megtenni ezért.

 

Kinek íródott a dal, mit lehet erről tudni?

 

Annak a személynek írtam a dalt, aki inspirált, itt is Eden lesz a válasz.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlja a dalt és a klipet?

 

Bárkinek tudom ajánlani, szeretek úgy gondolni egy alkotásra, hogy mindenki ki tud venni belőle valamit, egy számára értékes gondolatot, de természetesen azok az emberek vannak előnyben, akik most ismerkednek meg valakivel vagy már egy jól működő kapcsolatban vannak, erről szól ez a dal.
Nem tagadom, jó lenne ha valaki lehetőséget látna bennem és segítene tálalni engem,  de erre nem éri meg várni, cselekedni kell.

 

Ki mindenki vett részt abban, hogy ez a klip létrejöhetett?

 

Párommal, Edennel ketten csináltuk, ő kamerázott, Zalán és én pedig szerepeltünk, majd én vágtam a videót, Eden pedig színezte. Egyszerű koncepció.

 

Milyen volt velük a közös munka?

 

Jó hangulatú volt a közös munka, olyan emberekkel dolgoztam, akiket ismerek és bírok, Zalán barátom nem csak jó gitáros, de jó arc is. Inkább egy baráti délután volt mintsem feladat.

 

Hol forgatta a klipet?

 

A videó is a lakásomban készült, Eden növényeinek tengerében. Régóta szeretnék egy színészek által fűszerezett videót de nehéz összehozni, viszont a következő dalomhoz megoldom, hamar unalmassá válhat a szobám látványa. Úgy gondolom fontos a vizualitás illetve nagyra tartom azokat a zenészeket, akiknek már a dal írása közben tudják mit szeretnének látni.

 

Milyen volt a forgatás?

 

Mindig is furán éreztem magam ha egy kamera nézett rám, nem tudom ti hogy vagytok vele de nehéz természetesen viselkedni ilyen helyzetben, de egész jól megoldottam. Néhány óra alatt leforgattuk, nem volt nehéz dolgunk, bár ez az egyszerűségből fakad.

 

Milyen visszajelzéseket kapott ezidáig a dallal, illetve a klippel kapcsolatban? Milyen a dal, illetve a klip fogadtatása?

 

Mivel az ismertségem szerény, így eddig az ismerősök lestek rá, de azért jönnek az ismeretségi körömön kívül is érdeklődök, Facebook hirdetését használok, ez nagyon jó érzés, ha valaki nem elfogultságból fejezi ki tetszését. Eddig főleg pozitív visszajelzések jöttek, de persze van akinek nem tetszik, ez ilyen, mindig is lesz olyan ember akinek nem fog klappolni az alkotásod, ez így van rendben.
Rengetek dolgot szeretnék kipróbálni a jövőben  sok ötletem van. Célom, hogy találjak zeneileg hasonló gondolkodású társakat, akikkel színpadra lehet vinni Edent a Jupiteren.
Mondd el a véleményed

Rövid versek híres költőktől

Mayer Fanni

Misuse – mérgező kapcsolatokról énekel új klipjében Fanni Mayer