Föld napja 2023 programok – infok itt!

Hirdetés

Föld napja 2023 programok – infok itt!

A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük. amellyel felhívhatjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Hirdetés

Föld Napja 2023 a Magyar Földrajzi Múzeumban

2023. április 22. (szombat) 14:00-17:00
Gyógynövény bemutató – Polgár Ágnes
Biológiashow – Sipos György
Zöld háztartási praktikák – ÉrdKöve
Iharos Népművészeti Egyesület kézműves foglalkozásai
Kertészkedés az Érdi Kertbarát Körrel
Tüskeböki Menedék Alapítvány bemutatkozik két kis lakójával
Természetismereti 7próba
Málnácska Kreatív Műhelye
Tollasozás a múzeumkertben

A rendezvényen a részvétel díjtalan!

Koncert a Várkert Bazárban

Április 22-én, a Föld napján 19 órától a Várkert Bazárban a Budapesti Filharmóniai Társaság segítségével a négy alapelemet – víz, tűz, föld, levegő – járhatjuk körbe a zene nyelvén. Milyennek hallotta Händel a Temze csobogását, Strauss a Duna hullámzását, hogyan tudja szinte láthatóvá tenni Sibelius a tengerek zúgását?

A koncerten Debussy szemével láthatjuk a felhők vonulását, Mendelssohn zenéjén keresztül ismerhetjük meg a Hebridák szikláit, és Liszt Ferenc dallamain keresztül élhetjük át Prométheusz szenvedését, aki a mitológia szerint a tűzzel ajándékozta meg az emberiséget.

Föld Napja a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark a Föld Napja alkalmából úgy szeretne tisztelegni bolygónk sokszínűsége és megóvása előtt, hogy iskolás és óvodás csoportoknak kínál különleges, szakvezetéseket, túrákat Április 20-21 között. Hiszen fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebb korosztálytól elkezdjük a természetszeretetre nevelést.

Gyertek el Ti is Április 20-21-e között és egy különleges szakvezetés keretein belül töltődjetek fel a tavaszi erdőben és figyeljük meg együtt, hogy milyen változások mentek végbe amióta beköszöntött a tavasz.

Ovis és iskolás csoportok jelentkezését várjuk a Föld Napja tematikus napjainkra április 20-21 között bármelyik nap. Mit kap a csoport ha jelentkezik? Egy 1 órás (korosztálytól függően, a nagyon piciknek rövidebb) szakvezetést a Vadaspark körüli erdőben, majd pedig a kis túrát követően visszatérünk a Vadasparkba, ahol megismerkedünk néhány erdőlakóval közelebbről is. Megnézzük az erdőben, hogy hogyan is működik, mint egy hatalmas, lélegző élőlény, hogyan élnek szoros kapcsolatban a növények, állatok, gombák. Egy rövid, játékos barangolással kezdünk a közeli erdőben, ahol megtanuljuk, hogy mi is az az erdő, kik lakják, mik alkotják az erdőt, mint életközösséget?

Végül pedig, az egyik legfontosabb elemeként a szakvezetésnek megtanuljuk, hogy kicsik és nagyok, mi emberek hogyan tudjuk megóvni az erdőket és a bolygónkat, hogyan tudunk vigyázni a természetre és kincseire.

A Föld napja 2023 programok – infok itt! bejegyzés először a Spórolj naponta! oldalon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Mikor lesz a Vivicitta 2023? Infok itt!

A Zenegyűlölő visszatér, de most az operába (nem) látogat el