FONOGRAM 2012!

Hirdetés
FONOGRAM DÍJÁTADÓ GÁLA 2012!
 
Hirdetés

 
Kedden rendezték meg az ország talán legrangosabb zenei díjátadóját, a Fonogram Gálát. Természetesen kis csapatunk sem hiányozhatott a nagy eseményről és készítettünk nektek pár igazán izgalmas interjút, ezeket hamarosan közzétesszük az oldalon, úgyhogy érdemes figyelni! A videókból kiderül majd, hogy mire készül az Anti Fitness Club, SP hogyan értékeli a nemrég megrendezett nagykoncertjét (aki lemaradt volna, itt elolvashatja a koncert beszámolót: www.divatikon.hu/egy-kis-hazai/sp-new-wave-lemezbemutato-nagykoncert.html ), valamint abba is belepillanthattok, hogy buliznak a Hooligans srácok Majkával, Curissel és BLR-rel kiegészülve. De nem szeretném lelőni a nagy poénokat, de ha ti is annyit fogtok nevetni, mint mi, miközben készültek a riportok, akkor garantáltan vidám percek elé néztek!

Az eseménnyel egy időben zajlott egy VIP party, ahol a hazai hírességek együtt izgulhattak társaikért, egy hatalmas kivetítőn keresztül követhettük a Millenáris Teátrumban folyó eseményeket. Úgy hiszem, az idén is, mint az ezt megelőző években is, nagyon színvonalas és igényes produkcióknak lehettünk szem- illetve fültanúi. Csak pár fellépőt emelnék ki a teljesség igénye nélkül. Zseniális volt az Első Emelet színpadi produkciója, Tóth Vera Kökény Attilával lépett színpadra és ismét bebizonyították, hogy nem véletlenül nyerték meg anno azt a bizonyos tehetségkutatót. Nekem a személyes kedvencem Hooligans és Majkáék közös dala volt, a Belehalok. Hihetetlen módon dolgozták fel ezt a rap dalt, a kicsit rockosabb elemeket ötvözték a rap szaggató ütemeivel, egyszóval, minden keveredett, de az összhatás tökéletes volt! Az eseményt élőben közvetítette az M1, tehát azok is végignézhették a közel két órás műsort, akik sajnos nem tudtak részt venni a gálán, de jövőre, ha tehetitek, mindenképpen látogassatok ki, ugyanis élőben hatalmas élmény volt. 

{youtube width=”560″ height=”349″}bmyucAPEHmQ{/youtube}

Hirdetés

Egyébként az MTV videótárban az egész műsort visszanézhetitek. Képeket pedig itt találhattok: www.divatikon.hu/fotok/esemenyek/fonogram-dijatado-2012/index.php

Természetesen az est legizgalmasabb pillanata az eredményhirdetés volt. A minden évben átadásra kerülő Életműdíjat Horváth Attila kapta, aki idén ünnepli 40 éves szövegírói pályafutását. A Ballantine’s – Fonogram Különdíj közönségszavazásának eredménye alapján, Janicsák Veca az év énekesnője, Vastag Csaba az év énekese és az év zenekara pedig nagyon szoros verseny után az Apollo 23-mal a Leander lett.

Fonogram – Magyar Zenei Díj 2012 nyertesei:


Az év hazai klasszikus pop-rock albuma
BRÓDY JÁNOS – Az Illés szekerén (EMI)

Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma

NICKELBACK – Here And Now (Magneoton)

Az év hazai modern pop-rock albuma

FRESHFABRIK – Mora (Alexandra Records)

Az év külföldi modern pop-rock albuma
ADELE – 21 (Neon Music)

Az év hazai alternatív albuma

KISCSILLAG – Néniket a bácsiknak! (Megadó)

Az év külföldi alternatív albuma

KASABIAN – Velociraptor! (Sony Music)

Az év hazai elektronikus zenei produkciója

YONDERBOI (CLS Music)

Az év külföldi elektronikus zenei produkciója

SKRILLEX (Magneoton)

Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma

THE IDORU – Time (The Idoru)

Az év külföldi hard rock vagy heavy metal albuma

FOO FIGHTERS – Wasting Light (Sony Music)

Az év hazai szórakoztató zenei albuma

SZENES IVÁN – Hosszú az a nap (Szenes Kft.)

Az év hazai gyermek albuma

HALÁSZ JUDIT – Apa figyelj rám (Universal Music)

Az év hazai felfedezettje
OZONE MAMA (Ozone Mama)

Az év hazai jazz albuma
ALAPI ISTVÁN – niXFactor (Gramy)

Az év hazai nép- vagy világzenei albuma

KEREKES BAND – What The Folk!? (Kerekes Band)

Az év hazai klasszikus vagy kortárs komolyzenei albuma

HORTOBÁGYI LÁSZLÓ-GÁYAN UTTEJAK ORCHESTRA – Entransociety (NarRator Records)

Az év dala

VASTAG TAMÁS & VASTAG CSABA – Őrizd az álmod

A nyerteseknek ezúton is szeretnénk gratulálni, illetve minden zenésznek kívánunk sikerekben és eredményekben gazdag évet! Jövőre találkozunk ugyanitt!

xoxo,
zsanika

Mondd el a véleményed

Divatikon Kvíz MÁZSként

Bemutatkozott a legifjabb Willis lány!