Francia filmklasszikusok világába repít újévi klipjében a Latte Maffiato

Latte Maffiato
Latte Maffiato
Hirdetés

Jean Paul Belmondo és Alain Delon, a francia filmipar két világhírű ikonjának világába repít vissza ropogósan friss klipjében a Latte Maffiato balassagyarmati szalonjazz zenekar.A zenekar mottója: “Zenélünk a bornak.” Ez így is van! A csapat – amely egy különleges “árukapcsolás”  nyomán saját borral is rendelkezik – nemrégiben egy különleges hangulatú klippel jött ki. Ennek apropóján beszélgettünk.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klippet?

Hirdetés

Gyermekkorunkban Jean Paul Belmondo és Alain Delon filmeken nőttünk fel, és még  lemezjátszón jelentek meg a dalok. Aztán az elmúlt 40 évben tettünk egy nagy kört, fejlesztők és tudósok ezrei gondolkodtak az új technológiákon. Majd 2021-ben eljutottunk végre megint bakelithez és hogy milyen jó hangulata volt azok az időknek. Így van ez a zenékkel is. Szeretjük a régi jó dalokat,  mint a C’est si bon és  a régi filmeket. Márciusban a Latte Maffiato első debütáló albumát bakeliten jelentetjük  meg.  A lemezen csupa régi dal lesz a mi előadásunkban, és stílusunkban. Aki szereti ezt a világot az  utazzon zenénken keresztül velünk.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen klip szülessen a dalhoz?

Szerettünk volna saját Latte  Maffiato márkájú pezsgőnkkel együtt koccintani szilveszterkor közönségünkkel.  Egy régi autóval az udvarban felvettük a jelenetet. Közben előkerült az egyik dalunk, és elkezdtünk rá mókázni az autóban, mintha utaznánk, mert már annyira hiányzik pl. Párizs is és a külföldre utazás. Abban a pillanatban egy filmben éreztük magunkat.  Csak úgy felvettük ezeket a jeleneteket is, hogy megörökítsük magunknak. Otthon nagyon hangulatosnak tűntek, és  kedvenc színészeinket is odavágtuk a klipbe, és elnagyolva magunk mögé varázsoltuk a régi 60′ évek Párizsát. Nem zavar, hogy  nem tűéles a kép, ha kicsit meseszerű, de így jobban el tudunk rugaszkodni a valóságtól, és a képzeletünk oda varázsol bennünket, ahová a néző szeretné.

A csapat a saját nevét viselő borválogatással is rendelkezik. Hogy jött ez az “árukapcsolás”, mit lehet erről tudni, illetve hol és hogyan juthatnak hozzá a nemes nedükhöz azok, akik így is szeretnének segíteni benneteket?

 

A bor és a zene már évezredek óta jó barátok. Ha jön az egyik, utána jön a másik is. A zenekar külföldi szereplései alkalmával több ország híres borvidékein járt már, és kóstolta  Toscanaban a  chianti borvidék, vagy északon a Piemont régió Barolo, vagy akár Provence-ban a Luberon vidék borait. Meg is vásároltuk a Good Year című film Coin Perdu borát, amit a filmben emlegettek, és tavaly a toszkánai Valdarnoban, Sting birtoka mellett lévő Hotel Villa La Palagina vendégei voltunk, ahol vettünk mi is Sting saját márkájú borából, melyeket a dalairól neveztek el. A zenekar 2 tagja is próbálkozott már borkészítéssel, de a saját bor akkor valósult meg, amikor megismerkedtünk egy igazi borásszal, a Varsányban működő Osztroluczki Pincészettel, akinek Gyöngyösön lévő szőlőültetvényeiből kiváló borokat készít.
Mi ott avatkozunk a dologba, hogy az érlelés alatt rezgetjük meg a hordókat, játszunk a boroknak, mert a rezgések mindenen áthatolnak és mindenre hatással vannak. Így született meg a Latte Maffiato pezsgő és bor. És persze mi kóstoljuk elő és címkézzük borainkat, és persze alkalmanként mi is ezt isszuk. Van 3 féle pezsgőnk és borunk. Muskotály, Rosé, és Olaszrizling. Az olasz Valdarnoból jött volna a vörös borunk, de ha újra lehet utazni, személyesen utazunk érte, hiszen nagyon költséges az italok szállítása.
Úgy lehet a mi   borokat és pezsgőket beszerezni, hogy aki felveszi velünk valamelyik  online felületünkön a kapcsolatot, vásárol egy Latte képeslapot tőlünk 2000 Ft- ért annak ajándékba adunk egy általa kiválasztott Latte bort vagy pezsgőt. Sőt, ha itt a környékünkön lakik, ki is szállítjuk neki, és szerenádot is adunk, eljátszunk egy dalt neki.
Persze ez az egész nem a pénzről szól, hanem a borról, a zenéről  a jó hangulatról, és egy kis támogatás a zenekarnak.
Köszönöm szépen a beszélgetést!
Mondd el a véleményed
Különjárat

Muskátli télen – dúdolgatós dalt hoz a Különjárat (dalpremier)

Penny Market új nyereményjáték – minden 5. sorsjegy nyer.