Garas Dezső 2011 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Hirdetés

Garas Dezső 2011 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Garas Dezső neve örökre beírta magát a magyar színjátszás és művészeti világ aranykönyvébe. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas művész, aki érdemes és kiváló művészként, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaként is emlékezetes maradt. Élete és pályája példaértékű volt, és hagyatéka mély nyomot hagyott a magyar kultúrában.

De sajnos, minden nagyság és tehetség ellenére, idővel mindenkit elér az idő és az egészségügyi problémák. Garas Dezső utolsó napjait családja körében töltötte, bízva abban, hogy talán még felépülhet.

Hirdetés

Ám végül 2011. december 30-án álmában érte a halál, hosszú vesebetegség után.

A január 11-én megtartott temetése a magyar színházi közösség és a rajongók részéről széles körű gyászra és emlékezésre szolgált. A Farkasréti temetőben, családtagjai, pálya- és alkotótársai, barátai és a hűséges nézők százai búcsúztak tőle.

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb magyar művészét Réthelyi Miklós, Alföldi Róbert, Törőcsik Mari és Sándor Pál is méltatta a ravatalnál.

Most, tizenkét évvel később, egy videó segítségével emlékezünk Garas Dezsőre, megidézve a színész páratlan tehetségét és hűséges rajongói közt elfoglalt helyét.

Ebben a videóban megmutatjuk több emlékezetes pillanatát, hogy méltóképpen tiszteljük meg a legendás művészt és emlékezzünk rá.

 

Ez a cikk Garas Dezső 2011 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Campus Fesztivál Debrecen 2024 – időpont, infok itt!

Seres Antal: „Nem azért megyek be, hogy sajnáljam ezeket a gyereket…”