Gasztroajándékok laktózérzékenyeknek

Hirdetés

Amikor meg szeretnénk ajándékozni valamelyik szerettünket, akkor arra törekszünk, hogy megtaláljuk a tökéletes meglepetést. Ez azonban sokszor nem olyan könnyű, mint amilyennek a filmekben látjuk. 

 

Az viszont biztos, hogy vannak olyan ajándékok, amikkel garantáltan nem lövünk mellé, mert méltó módon tudjuk kifejezni velük a figyelmességünket, és tulajdonképpen bárkinek nagy örömet szerezhetünk velük. Ezek közé tartoznak a gasztroajándékok is, amik lehetnek például teák, desszertek és egyéb ételkülönlegességek.

Hirdetés

Hirdetés

A Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat laktózmentes ajándékcsomagok összeállítására is lehetőséget ad. Ennek köszönhetően olyanokat is megajándékozhatunk, akik laktózérzékenységgel küzdenek. A mostani cikkünkkel azoknak szeretnénk egy kis inspirációt, illetve útmutatást adni, akik egy ilyen csomagot szeretnének összeállítani. Lássuk, mire érdemes figyelni!

 

Mi nem kerülhet bele az ajándékcsomagba?

 

A laktózérzékenységet más néven laktózintoleranciának is szokás nevezni, ami lényegében nem más, mint egy igen kellemetlen tünetekkel járó emésztési rendellenesség. Annak a szervezete, aki érzékeny a laktózra, nem tudja megfelelően lebontani azt.

 

A laktóz valójában a tejben és a tejtermékekben megtalálható természetes cukor, melynek a lebontásához a vékonybél által a megfelelő mennyiségben termelt laktáz enzim szükséges. A kellemetlen tünetek a laktózt tartalmazó ételek elfogyasztása hatására alakulnak ki, melyek a következők: hasi fájdalom, hansmenés, puffadás. 

 

Az ajándékcsomag összeállításakor tehát mindenképp kerüljük ezeket az ételeket, élelmiszereket.

 

Mi az, amit bátran beletehetsz?

 

Igaz, hogy a laktóz sok mindenben megtalálható, de azért így is maradnak bőven olyan termékek, amik fogyaszthatóak a laktózérzékenyek számára is. Ott vannak például a különböző fűszerkeverékek, a teák, a fűszeres magvak, a szemes kávék, a borzselék és egyéb ínyencségek, magas kakaótartalmú csokoládék és egyéb desszertkülönlegességek. És persze, ha az illető szereti az alkoholt, akkor pezsgő vagy bor is bátran belekerülhet a csomagba.

 

Mire figyelj még a termékek kiválasztásakor?

 

Nagyon fontos, hogy olyan hazai, illetve külföldi kézműves termékeket válasszunk, amikhez a boltokban nem vagy csak nehezen lehet hozzájutni, ez ugyanis növelni fogja az ajándék exkluzivitását. 

 

Számos olyan alkalom kerülhet napirendre az év során, amikor illik valamilyen meglepetéssel készülnünk. A gasztroajándékok nemcsak szépek, de finomak is, ráadásul mi magunk állíthatjuk össze, hogy mi kerüljön a csomagba, így az teljesen személyre szabható.

 

Ez még abban az esetben is így van, ha a megajándékozni kívánt személynek van valamilyen ételérzékenysége, például nem ehet glutént. Amennyiben a megfelelő oldalon keresgélünk, akkor számára is könnyedén ki tudjuk választani a tökéletes termékeket.

Ez a cikk Gasztroajándékok laktózérzékenyeknek először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Lángos vagy pizza? Miért szeretjük őket?

A mesébe illő rózsaszín pénztárca