Geszti Péterék felforgatták a belvárost

Hirdetés

Több százan csatlakoztak a II. Anamesa Találkozó felvonulásához

Karneválhangulat a belvárosi utcákon! Több száz fős vidám tömeg – köztük sztárok, mozgássérült és egészséges fiatalok – pezsdítették fel a budapesti járókelők életét, hogy zenés, táncos felvonulásukkal a művészet összekovácsoló erejét hirdessék. Geszti Péter és Mosolyka, a II. Anamesa Találkozó fővédnökei is a menet élére álltak, de ott táncolt a színes forgatagban Dolhai Attila, a Class FM műsorvezetői: Kiss Orsi és Vágó Piros, Cserpes Laura és még sokan mások is.

sztarok_a_toleranciaert

Hirdetés

A hangulat és az energia mindenkit magával ragadott a II. Anamesa Fesztivál felvonulásán. Geszti Péter tapsolt, táncolt, egy pillanatra még dobolni is beállt a fiatalok közé a belváros forgatagában.  Több mint 400 diák és művész – mozgássérültek, Down-kóros és egészséges társaik – vették nyakukba az utcákat, hogy a jó hangulatú rendezvénnyel hirdessék: a művészet kapukat nyit az emberek között. A francia, görög, tunéziai és magyar fiatalok mellett hírességek is zászlajukra tűzték az elfogadást és a toleranciát. A Class FM műsorvezetői – Vágó Piros és Kiss Orsi –, a Jóban Rosszban sorozat színészei – Legerszki Krisztina, Seres Dániel –, továbbá Nagy Adri, Cserpes Laura és L.L. Junior énekesek, valamint Dolhai Attila is örömmel csatlakoztak a színes forgataghoz.

Nem tudtam megállni, hogy ne táncoljak és énekeljek együtt a fiatalokkal. Szerencsére nem is kellett visszafogni magam, hiszen épp ez volt a lényeg: hogy jól érezzük magunkat, nevessünk, az élet szépségét hirdessük. Lenyűgözött a sokszínűség, és az az öröm, szabadság, energia, ami a menetből áradt. Csodás érzés volt mindennek a részese lenni” – mesélte Dolhai Attila.

dolhai_attila_az_anamesan

Cserpes Laurát személyes élmények is motiválták, hogy részt vegyen a felvonuláson. „Édesanyám egyik legrégebbi barátnőjének a lánya kerekes székes, de soha nem a betegsége okán gondoltunk rá, teljes életet él. A fogyatékkal élők története mindig is közel állt hozzám, de ilyen nagyszerű hangulatra nem számítottam” – mondta az énekesnő a hömpölygő tömegben.

cserpeslaura_nagyadri_lljunior_felvonult

A II. Anamesa Találkozó fővédnökei, Geszti Péter és Hozleiter Fanny (Mosolyka) a tolerancia ünnepén, a menet elejére állva együtt buliztak az egészséges és fogyatékkal élő fiatalokkal. „Sajnos Magyarországon jelenleg inkább a világtól való elfordulás, a verseny és a kíváncsiság hiánya jellemzi a közgondolkodást. Ezért is jó, hogy sor kerül egy ilyen rendezvényre” – mondta el Geszti Péter, míg Mosolyka arról beszélt, hogy a fiatalok képesek leginkább arra, hogy környezetük, akár a szüleik gondolkodásmódját is megváltoztassák. „A felvonuláson megint tapasztaltam, hogy a fiatalok sokkal hamarabb oldódnak fel a társaságomban és fogadnak el” – tette hozzá Mosolyka.

Hirdetés
fovednokok_egyutt

A különleges rendezvénynek három napon át Budapest ad otthont, a fő attrakció a belvárosi felvonulás, amely a zenés és táncos produkciókon keresztül megmutatta a nemzetközi rendezvény fő üzenetét: nem számítanak az országhatárok, a kulturális különbségek, sem pedig a bőrszín vagy az életkörülmények, mert a művészet és az alkotás öröme összeköti az egészségeseket és fogyatékkal élő embertársaikat.

A II. Anamesa Találkozó pénteken a MOM Kulturális Központban színházi előadásokkal búcsúzik Budapesttől.

Mondd el a véleményed

Emma Stone színjátszó(s) szemei

Lovely nyereményjáték sorsolás