Gigantikus és sokszínű élménytár – A Játékkészítő

Hirdetés

December 26-a és 29-e között újra megtekinthető a Játékkészítő. A zseniális pop-show-musical idén a Syma Csarnok és rendezvényközpontban lesz megtekinthető a tavalyihoz képest egészen megújulva, újászületve. Az ötven méter széles gigantikus színpadon lévő történéseket 8 kamera rögzíti és 4 óriáskivetítőn figyelhetjük az eseményeket.

jatekkeszito_slider_11pont

Hirdetés
Bohm-GyorgyAz átdolgozott történetet a Jászai Mari- és díjas Böhm György rendezi, akinek nevéhez köthető a Budapesti Operettszínház sikermusicalje, a Szépség és a Szörnyeteg, amely sokk kedvencévé vált az évek során, valamit külföldön is népszerűségnek örvend.

Hirdetés

 

 

 

Juronics-TamasAz egész produkció egy varázslat lesz, amely összetett interaktív élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mondhatni a művészetek találkozásának, hiszen megtalálható benne a színház, a zene, a tánc és a cirkuszművészet is.  Igazi professzionalizmusról ad tanúságot az is, hogy a koreográfus, a Kossuth-díjas táncművész, színházi rendező, Juronics Tamás “elhozza” egész társulatát, a Szegedi Kortárs Balettet.

 

A díszlet is egészen sajátos, különleges lesz az idén. Bizton állítjuk, ilyet még hazánkban nem láttunk. A három dimenziós fényfestés, azaz a 3D mappingnek és Bordos Lászlónak köszönhetően a holografikus fényfestéssel egészen új, soha nem tapasztalt látványban lehet majd részünk.

Nagy-Fero Kamaras-Ivan Stohl-Andras Oroszlan-Szonja

A korábban szereplő nagy nevek mellé újabb sztárszereplők csatlakoznak. Így Oroszlán Szonja, Szabó Győző és sok más neves művész mellett most decemberben a Játékkészítő csapatában köszönthetjük vérszomjas és egyben félős kapitányt alakító Kamarás Ivánt (Keptén kapitány), Stohl Andrást (Játékkészítő, aki Alföldi Róbertet váltja), és a Vastag testvéreket (Babszem Jankó), akik Nagy Feró (Rettentő Borodin) fiát személyesítik meg, osztozva a szerepen. Az első két úriember sokunk által elismert tehetséges színművész, az utóbb említett két fiatalemeber pedig sokunk által kedvelt, Fonogram-díjas énekes, akiket már több színházi produkcióban is láthattunk.

Vastag-Csaba Vastag_Tomi

Radics-GigiA történet mondanivalóját hivatott összefoglalni a nemrégiben elkészült klip, amely a Képzeld el és megkapod! Címet kapta. Az előadói Radics Gigi, Hien, valamint Vastag Csaba és Tamás. Különlegesség, hogy Hien virtuálisan volt jelen a forgatáson, hiszen ekkor Bostonban tartózkodott. A klipet Kriskó László rendező készítette el.

 

A régi, kedvenccé vált dalok mellett idén 5 újjal bővül a repertoár, amiket a Játékkészítő Facebook oldalára folyamatosan postolnak nekünk, így az előadásra már igazi slágerré válhat, a szöveget már együtt énekelhetjük decemberben az előadás alkalmával. Ki kell emelni a Toyboy című dalt, amely korábban Bereczki Zoltán, azaz Hüvelyk Matyi dala volt. Ezúttal új értelmezésben hallhatjuk, Babszem jankó dalaként. Az előadás zenéjét méltán elismert szakemberek, Rakonczai Viktor, Havas Lajos, Csicsák Norbert, szövegét pedig Orbán Tamás írta.

 

 

Szabo-GyozoA Játékkészítő szervezői szüntelenül kedveskednek nekünk Facebook oldalukon az újabb dalokkal, játékokkal… és egy alkalmazással is, amelyben Szabó Győző, azaz Malac szemszögéből hallhatjuk a történetet. Az interaktív hangos mese ingyenesen letölthető és természetesen androidos tableten iPaden, okos telefonon is elérhető a sok-sok meglepetéssel együtt.

 

 

És ez még nem minden – szokták mondani… A hírlevélre feliratkozva, a 10% mellett további ajándékokkal gazdagodhatunk, ha néhány egyszerű feltételt teljesítünk.

A Játékkészítő Magyarországon idén láthatjuk utoljára. Az előző évben 45.000-en váltak részévé a “láznak”, váltsunk jegyet, hogy mi is megcsodálhassuk az egyedi élményt nyújtó musicalt – Mi már nagyon várjuk!

2015. november 25. Szerda
Fotók: www.jatekkeszito.hu

Mondd el a véleményed

Visszament a párizsi merénylő

Tények teljes adás 2015.11.25. szerda