Gombos Edina lemosta Harsányi Leventét

 

Mindkét sztár bizonyította, hogy a mosogatás sem jelenthet számára kihívást

Bár végeredményként döntetlent hirdettek, igazából Gombos Edina győzött Harsányi Levente ellen a Jar Platinum mosogatóversenyben és ezzel bebizonyította, hogy a nők nemcsak a főzésben, de a mosogatásban is profik. „Soha ennyi tányért nem mosogattam el ilyen rövid idő alatt, mégis alulmaradtam” – mondta el Harsányi Levente, aki persze nem búslakodott, hiszen így legalább nem fogja be továbbra sem a felesége a mosogatásba. Gombos Edina és Harsányi Levente főzési tudományát is megmutatta a rendezvényen, Bereznay Tamás séffel készítettek tegnap ínyenc falatokat.

Először főzött együtt Gombos Edina és Harsányi Levente, akik mindketten profik ezen a téren, most mégis egy séf segítségét vették igénybe a tökéletes menüsor megalkotásához. Bereznay Tamás saját receptjeinek elkészítésére tanította meg a sztárokat  – illetve tanította volna, de ők ehelyett inkább saját személyiségüket csillogtatták meg az eredeti libamájjal töltött jércemell receptjének elkészítése helyett. Edina kubai jellegű ételt varázsolt az asztalra, Levente pedig egy meghatározhatatlan besorolású, jobbára csípős ízesítésű húst készített. Bár Tamás szerint így is az eddigi legjobb kuktákat kapta maga mellé.

„A főzés nálunk az én asztalom, szenvedélyesen szeretek főzni a családnak és jobban is járunk, ha én végzem el ezt a feladatot – a mosogatás szempontjából legalább is biztosan. Alberto tipikus férfi, ha ő jár a konyhában, akkor a főztje remek lesz, viszont 1 óra mosogatás és takarítás biztosan vár rám” – mesélte Gombos Edina, aki egy kis titkot is elárult kapcsolatuk kezdetéről.
„Azért nem mindig voltam ennyire jártas a főzésben: amikor Alberto először látogatott meg Magyarországon, az első közös reggelen lelkesen készítettem neki az igazi hazai rántottát, kicsit lágyan, éppen, ahogy tökéletes – vagyis én ezt gondoltam. Aztán kiderült, hogy Kubában olyan keményre sütik a tojást, ami itthon szinte már ehetetlen. Így aztán Alberto gyomra nem bírta a terhelést, két napig rosszul volt. Azt hiszem ez már az elején erős próbája volt a kapcsolatunknak”.

Riporter: Kaszás Bence

{youtube}uAgk1bDpiqI{/youtube}

Edina alkalmi főzőpárja, Harsányi Levente is gyakorlott szakács, ő általában mégis inkább átadja ezt a feladatot feleségének. „A kedvenceink a rakott krumpli, a rántott hal és a natúr csirke, de szeretünk kísérletezni is. Ez persze azt jelenti, hogy én kinézek egy-egy különleges receptet, a párom pedig elkészíti. Én inkább megmaradok a kerti grillezésnél. A receptek értékelésében viszont profi vagyok” – mesélte Levente.

 Riporter: Kaszás Bence 

{youtube}Pvkzxl9YI2o{/youtube}

Minderre szüksége is lesz a következő hetekben, hiszen Edinával a Jar Platinum receptverseny zsűrijének tagjai, amelyet Bereznay Tamás elnököl. A receptversenyre 2013. június 16. és július 21. között a legnehezebben elkészíthető recepteket várja a zsűri a www.everydayme.hu oldalon. Kategóriánként (előétel, főétel, desszert) egy-egy recepttel lehet nevezni. Minden kategóriából a 10 legjobb recept beküldőit díjazzák, akik egészen kivételes meghívást nyernek egy gasztrokurzusra Bereznay Tamással és egy-egy gasztrobloggerrel, akik ugyancsak a zsűri tagjai lesznek.

Persze a főzéshez a mosogatás is hozzátartozik, így az ínyenc fogások elkészítése után ez sem maradhatott el: Edina és Levi igazi profiként szálltak szembe egymással a nagy mosogatóversenyen. Edina igazi profiként harcolt a nagy Jar Platinum mosogatóverseny bajnoka címért, míg Levente a nyugodt és lassú mosogatást választotta. Közös megegyezés alapján döntetlennel zárták a versenyt, bár valójában Levi maradt alul a küzdelemben. „Büszke vagyok az eredményre, sőt, azt hiszem Miri értékeli majd leginkább az oklevelemet, ha otthon megmutatom neki, bár, ha Alberto számára is kiderül, hogy mennyire profi vagyok a mosogatásban és még papírom is van róla, mostantól az eddiginél is többet fogok otthon mosogatni” – mondta el a nyertes.  

RECEPTEK 4 főre

Libamájjal töltött jércemell laskagomba paprikással és házi kapros túrós galuskával
Hozzávalók a húshoz és mártáshoz:
4db fél bőrös csirkemellfilé
20 dkg libamáj
4 szál kakukkfű
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
20 dkg laskagomba
2 ek olaj
1 mk fűszerpaprika
2 dl tejföl
1 ek liszt

A csirkemellet felszúrjuk, besózzuk és bedörzsöljük a kakukkfű levelekkel. A libamájat négy részre osztjuk, és mindegyikbe egy adagot töltünk. A lyuk száját egy fogvájóval összetűzzük. A hagymát a paradicsomot és a paprikát apró kockára vágjuk, a laskagomba fejét felszeleteljük. (A szárát ne dobjuk ki.)
A csirkemellet  lábosban kevés olajon minkét oldalon elősütjük, majd félretesszük egy tányérra.
Azután ugyanebben a lábosban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot megszórjuk egy mokkáskanál fűszerpaprikával és megsózzuk.
Felöntjük kb 5 dl vízzel, beletesszük a csirkemelleket és a laskagomba szárát, majd fedő alatt fél óra alatt puhára pároljuk. Kivesszük a csirkét, majd a paprikás levet 2 dl tejföl és 1 ek liszt keverékével behabarjuk és leszűrjük. Közben a laskagombát lepirítjuk egy serpenyőben, és belekeverjük a paprikás mártásba.
Hozzávalók galuskához:
25 dkg tehéntúró
30 dkg liszt
3 db tojás
egy csokor kapor
3 dkg vaj

A lisztből a túróból, és a tojásból kevés sóval galuskatésztát készítünk. Vizet forralunk, megsózzuk és evőkanállal nagy méretű galuskákat szaggatunk. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a galuskát, megszórjuk friss kaporral és alaposan összeforgatjuk.

Tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, mellé tesszük a galuskát és gazdagon meglocsoljuk a laskagomba paprikással.

Mennyei máktorta
Hozzávalók:
10 dkg darált mák
4 dl tejföl
4dkg zselatin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
10 dkg piros áfonya
6 db mézes puszedli

Egy dl tejfölt összekeverjük a zselatinnal, majd addig melegítjük, míg egynemű keveréket nem kapunk. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a maradék tejfölt és a darált mákot. Beleforgatjuk a kisebb darabokra tört puszedlit, majd a tejszínből vert kemény habot. Óvatosan elkeverjük benne az áfonyát. A keveréket frissen tartó fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és minimum 6 órán át hűtőben dermesztjük tálalás előtt.

Mondd el a véleményed

Tarolt az Aglaja Monacóban

Palvin Barbi szingli szeretne maradni egy darabig!