„Gyere-gyere Juli, lesz egy remek buli!” – Finishben, avagy jön a Made in Retro!

Hirdetés

Táskarádió, bambi, lakkcipő, bakelitlemezek és diszkó gömb. Na meg persze ki tudja, hogy még hány féle dologról jut eszünkbe a ma is divatos, de elmúlt korszak: a retro. De tulajdonképpen mit is jelent ez a szó? Egy életérzést, mindenki által ismert és „kívülről fújt” dallamokat vagy egy lezárult időszakot? Mindenesetre november 22-én, Szombaton egy igazán alkalomhoz illő helyszínen, a Ferencvárosi Művelődési Központban újra dübörög a Made in Retro táncelőadás! A buli hangulat garantált, előtte pedig tessék sokat pihenni (gyorsan, intenzíven és hatékonyan), mert szétrúgjuk a házat! 🙂

A táncosok már lázasan készülnek és a koreográfus, Király Béla is egyre izgatottabban várja, hogy a helyszín újra megteljen a kedves közönséggel és elhozhassák ismét a retro hangulatot. Hiszen ki ne emlékezne olyan legendás, sokat dalolt és hallgatott slágerekre, mint a Csókkirály vagy a 220 felett?

No, de most jöjjön egy kis kedvcsináló a lelkesen próbáló táncosoktól. 🙂

Hirdetés

10751716_10152843529688610_202035107_n

Szabados Tímea (Bombázó): „A Made in Retro előadás egy igazi kedvfokozó energiabomba. Talán ezért is szeretem annyira. Az ember képtelen ellenállni a hangulatnak és a zenének, még akkor sem, ha rosszkedvvel vagy fáradtan érkezik a próbára. Előbb vagy utóbb teljes erőbedobással táncolunk, mert élvezzük a zenét és egymás társaságát is. A csapat is kiváló és nagyon jó együtt dolgozni. És bár igazán melós és izzasztó próbálni a darabot, mégis könnyebben viseljük jó hangulatban. :)”

Győri Ádám (Peti): „Amikor először felmerült a gondolat, hogy szerepeljek az előadásban, megrémültem. Úgy gondoltam, úgysem bírnám a tempót, amit Béla a próbákon diktál, az összetett koreográfiákról nem is beszélve… Persze kezdőként hatalmas lehetőségnek tartottam, hogy a műsor részese lehetek, ezért természetesen a 3. másodpercben “igen”-t mondtam. Nem tévedtem nagyot, ugyanis a táncok nagyon kemények, ugyanakkor hihetetlenül profi, látványos és szórakoztató.
Lehetőség, és kihívás is egyben számomra ez a darab. Az elmúlt években sajnos nem volt alkalmam igazán azzal foglalkozni, amit szeretek, ezért a kezdeti próbákon sokáig olyan érzéseim volt, mintha mély vízben lubickolnék. Aztán ahogy telt-múlt az idő, hozzászoktam a majdnem minden napos izomlázhoz, és próbák utáni kimerüléshez, de hát, mint tudjuk, munka után édes a pihenés.
Peti karaktere alapvetően nem áll távol tőlem, így nem okoz nagyobb fejtörést a picit visszahúzódó, de barátságos, lelkes “papucs” szerepét hoznom. Imádom az összes táncot, a magával ragadó retro parti hangulatát, melyben nagy segítséget nyújtanak az örökzöld slágerek.
Bízom benne, hogy a nézőink legalább olyan jól fogják érezni magukat, mint mi… :)”

Vellai Yvette (Csinibaba): “Tánccal óvodás korom óta foglalkozom. Amióta az aktív versenyzést abbahagytam, a fellépések, showműsorok és a mozgás oktatása került túlsúlyba az életemben. Gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt foglalkozom, ezért igen fontos, hogy sokrétűen képezzem magamat. Már régóta keresek egy olyan hatékony táncos tréninget, amely számomra megfelelő: biztosítja az erőnléti edzést, a strechinget és a változatos, több stílusú koreográfiákat. Ezt Király Béla koreográfus kurzusán meg is találtam idén ősszel és Bélával együtt hozta magával az élet a Made in retro-ban való szereplés lehetőségét is.
Nagy örömmel töltött el a Társulathoz való csatlakozás újdonsága, különösen nagy megtiszteltetés, hogy rögtön Csinibaba bőrébe bújhatok. Ez kihívás is egyben, hiszen ebben a darabban játszani kell, nem ‘csak’ táncolni, végig karakterünkbe maradva alakítani.
Szeretem ezt a pörgős, sokoldalú Csapatot, mindenki egytől-egyig és az összes karakter szerethető, nélkülözhetetlen az előadásban. Hatalmas buli kerekedik, őrült hangulat, mely garantáltan magával ragadja a nézőt, könnyedén elfeledtetve vele a hétköznapok nehézségeit…. Perc tömény kikapcsolódás, hamisítatlan magyar örökzöld slágerekkel, fergeteges hangulattal, könnyed történettel.
Engem már az első próbák alkalmával rabul ejtett.”

Hirdetés
1002525_10152822569528610_2003487639721908755_n

Ezek után úgy gondolom, nem érdemes kihagyni az előadást.  2014. november 22-én, 19 órakor szeretettel vár Mindenkit az Esztrád Színház és nem utolsó sorban Király Béla és lelkes táncos csapata, hogy visszarepítsenek minket az időben, és egy őrülten jó házibulit csapjunk együtt!

2014. november 07.
Írta: Badicz Adrus

Mondd el a véleményed

Családi Titkok: Gazdag fiú, szegény lány – 1.

Rush – Hajsza a győzelemért (Teljes film)