Gyöngyösi Állatkert – belépő árak, infok itt

Hirdetés

Gyöngyösi Állatkert – belépő árak, infok itt.

Állatkertünk 2004-ben kezdte meg működését akkor még házi, illetve hazai vadfajokat mutattunk be a látogatóknak. A park az évek folyamán folyamatosan fejlődött, ennek kapcsán 2008-ban az akkor még állatbemutatóként működő létesítményt Állatkerté kellett nyilvánítani. A másfél éves hivatalos előkészületek és szakhatósági előírások kivitelezése után megkaptuk az elismerő állatkert megnevezést, amely az ország egyetlen magánkézben lévő állatkertje lett és azóta is folyamatosan fejlődik. Jelenleg parkunkban 84 faj közel 400 egyede képviselteti magát (pl: oroszlánok, tigrisek, zebrák, tevék, hüllők, majmok, hazai vadfajok) stb.

Kapcsolatban állunk a Bükki Nemzeti Parkkal hazai vadak mentésében, az évek során rengeteg védett madarat adtunk át a szakembereknek. Sok elhagyott hazai vadfajt pl.: őz, szarvas, muflon, sün apróságot neveltünk fel évente, amit látogató, állatszerető emberek hoztak be állatkertünkbe és sikeres felnevelés után engedtünk vissza a természetbe. Oroszláncsaládunknak köszönhetően országos hírnévre tett szert a Gyöngyösi Állatkert az itt született kisoroszlánok születésének kapcsán.

Hirdetés

A fejlődés nem állhat meg, minden évben egy új állatkával kedveskedünk az állatbarátoknak. Állományunk 2016-ban a gyűrűsfarkú makikkal gyarapodott, mely faj fokozottan veszélyeztetett a kihalás szélén áll! 2016 őszén pedig a kanadai Hiúzok találtak otthonra parkunkban! Ezen kívül sok új fajjal bővült állatkertünk. Az évek során otthonra találtak nálunk Leopárdok, Pumák, Nagy marák, és a japán makákók is. Minden faj már apróságokkal is megörvendeztetett minket és a látogatókat is. A folyamatos bővülés és felújítás elengedhetetlen az állatkert életében. Sokan szeretik a parkot a családias kialakítás miatt, mert a gyerekeket az állatok látványa és közelsége miatt egy hatalmas új játszópark, póni lovaglás, ugrálóvár várja. Ezek mellett gyermekzsúrok szervezését is vállalja az állatkert. Azoknak a családoknak, pedig akik nehezebb életkörülmények között élnek és nem tehetik meg az állatkert látogatását (szezonban) ingyenes gyereknapot tartunk, ahol a gyerekek a belépőt és minden szolgáltatást ingyen vehetnek igénybe.”

Gyöngyösi Állatkert jegyek

Jegypénztár

Tel.: +36 37/503-035 vagy +36 30 655-1456
Fizetési módok: Készpénz, Bankkártya, OTP, MKB, KH szépkártya

Jegyárak

Felnőtt: 2100 Ft
Gyermek: 1500 Ft (2-18 év)
2 éves kor alatt a belépés díjtalan.
Diák: 1600 Ft (18 év felett)
Nyugdíjas: 1600 Ft
Csoportos gyermek jegy 15 fő-től: 1300 Ft (2-18 év)
Csoportos felnőtt jegy 15 fő-től: 1600 Ft

Bővebb – Gyöngyösi Állatkert belépő

The post Gyöngyösi Állatkert – belépő árak, infok itt appeared first on Retromuzsika.hu.

Mondd el a véleményed

Jön a ZamJam fesztivál 2023 Zamárdiban

hatos lottó nyerőszámok

Hatoslottó nyerőszámok eheti – 22. hét: 2023.06.04