Hagyományteremtő céllal újraindul a  Dr. Forintos László Tehetséggondozó Tenisz Emlékverseny

Hirdetés

Hagyományteremtő céllal újraindul a  Dr. Forintos László Tehetséggondozó Tenisz Emlékverseny Keszthelyen

2023 szeptember 9-én, szombaton a régi szép időket idézve ismét megtelhet tehetséges teniszpalántákkal a keszthelyi Helikon Tenisz Club telephelye, amikor újraindul a nagy múltra visszatekintő, de néhány évig szünetelő Dr. Forintos László Tehetséggondozó Emlékverseny. A verseny célja Dr. Forintos László emléke, szellemisége előtti tisztelgés: a gyermek és ifjúsági sport népszerűsítése, és versenylehetőség biztosítása a fiatal tehetségek számára. A versenyt támogató Keszthely Város Önkormányzata, a rendező Helikon Tenisz Club és a Forintos család leszármazottjai hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy minden év szeptember havának második hetében megrendezik a Dr. Forintos László Tehetséggondozó Tenisz Emlékversenyt Keszthelyen.

A szervezők szeretettel várják a 7-13 éves igazolt teniszezők jelentkezését a [email protected] email címen 2023. augusztus 25-ig.

Hirdetés

„Forintos Laci bácsi a keszthelyi teniszéletben fontos szerepet vállalt, az ő nevéhez fűződik a négypályás, nemzetközi versenyekre is alkalmas komplexum létrehozása 1957-ben. (…) Laci bácsinak akkora szíve volt, hogy mindenkit szeretett volna megtanítani a teniszre. Az oktatást ingyen végezte” – nyilatkozta korábban Báló Lajos, a Helikon Tenisz Club egykori elnöke a Keszthelyi Televíziónak.

Dr. Forintos László az 1920-as években a fővárosban, a BEAC színeiben teniszezett, majd Sümegen, Balatonfüreden, végül Keszthelyen alapozta meg a helyi teniszéletet. A sport iránti

szeretete és tisztelete hamar átragadt a fiatal nemzedékre. Az utánpótlásképzést mindig kiemelten fontos területként kezelte, ennek megfelelően a cél egy színvonalas, és mind a versenyzők, mind a szülők számára élvezetes, jó hangulatú teniszverseny megrendezése, feltámasztva ezzel egy szép hagyományt, egyúttal méltó emléket állítani Dr. Forintos Lászlónak, „mindenki Laci bácsijának”.

További részletek:

A verseny időpontja: 2023. szeptember 9. (szombat)

A verseny helyszíne: Helikon TC pályái (4 db salakos teniszpálya)

A verseny résztvevői: 7-13 éves korosztály (7-9) (10-12) (12-13)

Érkezés, regisztráció: 9 óráig

Verseny indítása: 10 óra

Verseny lebonyolítása: A jelentkezők számától függően alakítják ki. Cél a minél több játéklehetőség biztosítása a jelentkező gyermekek számára a tudás és korosztály függvényében.

Verseny díjazása: A Forintos család által felajánlott serleg, érmek, oklevelek korosztályonként

Versenybizottság:

  • Horváth Imre versenyigazgató, a Helikon TC elnöke
  • Forintos Klára a család képviseletében
  • Koskán Erzsébet a verseny koordinátora

További információ:

Dr. Vass Miklósné Dr. Forintos Klára a Forintos család képviseletében: +36209580557

Versenyszervezők elérhetősége: +36-30-350-9614, +36-30-238-3510

Mondd el a véleményed

2023. Sziget. Utolsó. Nap.

Emlékversennyel tisztelegnek a tenisz legendája előtt