Harmadszor ítélhetjük oda a LélekPillangó életműdíjat

Hirdetés

 

Idén Weöres Sándor, Szabó Magda és Ranschburg Jenő az esélyesek

 

Hirdetés

A LélekPillangó Alapítvány kezdeményezésére már harmadszor dönthetünk arról, ki a legérdemesebb arra, hogy a közönségszavazáson odaítélt életműdíjban részesüljön. Az elmúlt két évben Popper Péter és Szepes Mária nyerte el ezt az elismerést.

Hirdetés

Az életműdíj és a hozzá kapcsolódó program célja, hogy segítsen megtalálni, felismerni és életben tartani azon emberek kezdeményezéseit, akik hozzájárulnak a boldogabb, teljesebb élethez. A program több éves sikere bizonyítja, hogy az embereknek a rohanó, elhidegült világunkban egyre nagyobb igénye van olyan szellemi inspirációra, amely általános életminőségüket, hangulatukat javítja. A LélekPillangó minden évben szeretné megőrizni egy-egy hazai gondolkodó, meghatározó személy életművének örökségét, hogy tudásuk, elismert munkásságuk minél több embernek lehessen támasz és motiváció a jövőben is.

A televízióból ismert mentalista, Danny Blue is évről évre segíti a LélekPillangó Alapítvány munkáját, hiszen számára is fontos, hogy tisztelettel adózzon meghatározó gondolkodók, spirituális példaképek munkássága előtt. Danny az életműdíjhoz kapcsolódó Tudáscsomag egyik trénere is, aki a Uri Geller utódaként a reflektorfénytől távol is segíti az érdeklődőket; elmondta, A mindennapi versenyben, a stresszes hétköznapokban pontosan olyan szellemi útmutatásra van szükség, amely segít értéket teremteni és megerősödni, és ez a díj éppen ilyen”.

A mentalista nem az egyetlen ismert személy, akinek fontos az életműdíj odaítélése. Számos híresség évente segíti szavazatával legalább az egyik jelöltet. Oravecz Nóra is idén harmadik éve szavaz a Lélekpillangó életműdíj jelöltjeire. „A magyar szerzők nem inspirálnak engem annyira, mint a külföldi, főleg amerikai szerzők – mondja Nóra, de a Lélekpillangó meséje, amit barátnőm, a HarmoNet tulajdonosa, Gáspár Kati ír, évek óta közel áll a szívemhez. Az életműdíj szavazáson pedig idén Weöres Sándorra szavaztam. Nemrégiben került a kezembe a „Teljesség felé”. Mély hatást gyakorolt rám.  Olvastam, hogy Hamvas Béla tanítványa és barátja volt, tavaly Hamvasra adtam a voksomat. Szeretem a Lélekpillangót, szeretem a boldog embereket!” – mondta az írónő.

 

Az idei jelöltek az író Szabó Magda, a pszichológus Ranschburg Jenő és Weöres Sándor költő; rájuk április első napjáig a www.lelekpillango.hu weboldalon lehet szavazni. A felajánlásokból összegyűlt milliós nagyságú adományt a nonprofit alapítvány a szavazatok alapján nyújtja át a legtöbb voksot, támogatást szerző jelöltnek, illetve örökösei által megnevezett ügynek.

 

 

Mondd el a véleményed

Ezek nem 100-asok!

Duplázhatnak hazánk legjobb énekesnői