Három kellemetlen probléma, amit érdemes pedikűrössel kezeltetni!

Hirdetés

A pedikűr egy széles tudományág, amely különféle diagnosztikai és terápiás eszközöket foglal magában, beleértve a sebészeti eljárásokat. Ez a terület multidiszciplináris, és számos orvosi szakterületet egyesít, mint például a bőrgyógyászat, a sebészet, az endokrinológia, a diabetológia, az ortopédia, a rehabilitáció vagy a sebkezelési technikákkal kapcsolatos kérdések.

A pedikűrös kezelések alkalmazási javallatai széleskörűek, kiterjedhetnek sérülések, csont- és ízületi betegségek, valamint lábbőr, anyagcsere, bőrgyógyászati ​​és autoimmun betegségek terápiájára, például diabéteszes láb, benőtt köröm, a körmök gombás betegségei vagy különféle egyéb problémák, bőrkeményedés, tyúkszem vagy a lábat érintő pszoriázis kezelés opcióira. Széles körben alkalmazzák a lábpozíció-hibák kezelésének támogatására is, mint például az egyik leggyakoribb lábdeformitás, a hallux valgus, más néven „bütyök” kezelésére.

Hirdetés

Benőtt köröm

A benőtt köröm problémáját a legtöbben már ismerjük. A körömlemez behatol a bőrbe, ami irritációt, fájdalmat, sőt gyulladást okoz. Ezt a körömlemez felpöndörödése kísérheti, ami fájdalmat okoz, és gyakran a köröm területének kipirosodásával jár együtt. Odáig fajulhat, hogy teljesen ellehetetleníti a járást. A benőtt köröm kialakulásának számos oka lehet, kezdve a genetikai hajlamtól a rosszul megválasztott cipőn keresztül a helytelen körömnyíráson át a bőr túlzott kiszáradásáig vagy izzadásáig. Minél hamarabb megyünk lábgyógyászhoz, annál könnyebb és hatékonyabb lesz a kezelés. Igaz, hogy a benőtt köröm eltávolításának legismertebb módja a köröm teljes leszedése, de manapság szerencsére egyre népszerűbbek a non-invazív módszerek, mint például az Unibrace körömszabályozás metódusa, aminek feladata a megzavarodott körömnövekedés helyes irányba terelése.

Repedt sarok

A repedezett sarok problémája gyakori és sok gondot okoz, mert nemcsak a láb csúnya megjelenésével, hanem gyakran kellemetlen érzéssel, sőt fájdalommal is jár. A sarkok repedésének számos oka lehet. Vannak genetikai tényezők, ortopédiai deformitások, a bőr hiperkeratózisa a sarkok területén, rosszul megválasztott cipő, a láb nem megfelelő hidratálása. Ezenkívül bizonyos körülmények hajlamosítanak a sarok megrepedésére is, ilyenek például a gombás fertőzések vagy a pikkelysömör.

Szemölcs eltávolítása

A szemölcsöt leggyakrabban a humán papillomavírus, vagyis a HPV okozza – ugyanaz a vírus, amelynek egyes típusai méhnyakrákot okoznak. Ez a vírus a fertőzött személy epidermiszével való érintkezés útján terjed. Ezeknek a változásoknak a pontos mechanizmusa nem teljesen ismert, de úgy gondolják, hogy az immunrendszer rendellenességei jelentős tényezőként növeli e változások kockázatát. Ezen kívül valószínű, hogy a bőr folytonosságának megsértése szintén növeli a fertőzés rizikóját.

Mondd el a véleményed

Jubileumi előadások a Tháliában

Rab Zsuzsa: Jön majd