Három ok, amiért jó ötlet egy lakásban dekorálni

Egy otthon, egy lakás berendezése esetén sokan a minimalista dizájnban hisznek, ám még ebben az esetben is fontosnak tartjuk, hogy dekorációs elemekben ne legyen hiány a szobákban. Hogy miért? Mutatunk három okot!

1. Ez teszi személyessé a teret

dekorációs kellékek alkalmazása elsősorban azért fontos, mert ezek teszik személyessé a tereket, szobákat. Mire gondolunk? Egy kedvenc tárgyra a szekrényen, komódon, egy kedves fényképre a falon, a gyermek alkotására egy tetszetős keretben. Ezek nélkül egy helyiség olyan, mintha a katalógusból szedték volna – szép ugyan, de nem egyedi, nem köti semmi a lakás tulajdonosához. Az egyedi dekorációs elemek varázsolnak egy lakásból igazi otthont. Ez kell ahhoz, hogy jó érzés legyen hazaérni, és ne csak vendégek legyünk a saját otthonunkban.

2. Költséghatékony díszítési forma

lakás dekoráció során kisebb összegből is nagy csodát csinálhatunk. Ezt fontos kiemelni, mert várhatóan olyan idők jönnek, amikor nem tudnak majd a családok százezreket, milliókat rákölteni a belső terek színesítésére. Legalábbis a legtöbb család így lesz ezzel. A dekorációs kellékek között azonban találni olyan néhány ezer forintba kerülő terméket, amelyekkel már elérhető az úgynevezett hűha-hatás, azaz feldobható egy addig szürke helyiség összképe. És még a pénztárcát sem kell ehhez kiüríteni.

3. Összehozza a családtagokat

A dekorálás közös programnak sem utolsó. Amíg egy családban mindenki egyet nem ért, izgalmas és mély beszélgetések történhetnek, mindenki elmondhatja, miért éppen az adott dekorációs elemre vágyik, mit jelent az számára. Ez segít abban is, hogy jobban megismerjük a másikat! A képek felfúrása igazi apa-fia program lehet, míg a terítők, függönyök, lámpák pontos elhelyezése anyákat és lányaikat hozhatja közelebb egymáshoz. A lényeg, hogy egyetértés alakuljon ki, a felnőttek meghallják a gyermekek véleményét is, ebben az esetben ugyanis szeretettel teli dekorációk jöhetnek létre, ráadásul mindenki megelégedésére.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Mondd el a véleményed

Ady Endre: Én nem vagyok magyar?

Pénzt vagy éveket 4. évad 13. rész: nézd meg online