Hasznos ballagási ajándékok

Hirdetés

Az ember élete során a ballagás mindig nagyon fontos esemény. Lezár egy hosszabb korszakot, ezzel együtt egy újabb korszakot megnyit. Irány a továbbtanulás, vagy a munka világa. Gyermekként az ember még tele van nagy, merész tervekkel, űrhajós, vadászpilóta, balerina, vagy sárkányölő lovag akar lenni, majd az idő múlásával, és a ballagások számával együtt elkezd változni. Az önállósodás felé vezető rögös úton, fokozatosan megismerjük a világ valós működését, a szűkös anyagi javakkal való gazdálkodást. A folyamatos tanulás és az élet során szerzett tapasztalatok alapján már egyre inkább a realitás talaján érezzük magunkat. A nagy eszmék helyett, a sárkányölő lovagnál jobban jövedelmező és elérhetőbb szakmák felé kacsintgatunk (például orvos, ügyvéd, könyvelő, programozó, stb.). Visszakanyarodva a ballagásra, ezt az eseményt mindig finom ételek, virágeső, és életre nevelő bölcsességek övezik, illetve némi ajándék útravalóul és emlékeztetőül abba a bizonyos tarisznyába. A finom étel nem kérdés, az mindig a ballagó diák kedvence. Az ajándékok terén azonban sokszor elbizonytalanodunk.

Hirdetés

Ki ballag, és honnan?

Ha gyermekünk ballag, büszkeségtől dagadó mellel, anyagi lehetőségeinktől függően ajándékozunk, de a Ferrari SF90 Stardale – mint első autó nem minden esetben jön össze. Főleg, ha általános iskolából ballag a diák, tehát függ a kortól, illetve attól, hogy milyen értékű ajándékban gondolkodunk. Barátként vagy ismerősként pedig lepjük meg olyan ajándékkal a “vén” diákot, amiről úgy véljük, hogy hasznos lesz számára, és örülni is fog neki.

Hirdetés

De mégis minek örülne?

A válasz az esetek zömében a szemünk előtt van. A most ballagó iskolás generáció a nap nagy részében valamiféle kütyüt tart a kezében. Legyen az laptop, telefon, tablet, ha ezek egyike sincs épp nála, akkor is van a csuklóján okosóra. Pont, mint a mai harmincasok, negyvenesek, ötvenesek, és még talán tovább is sorolható. Ezek a kütyük jelentősen megkönnyítik az életet, legyen szó akár a navigáció nyújtotta tájékozódásról, tanulásról, vásárlásról, játékról, olvasásról, filmezésről, pulzusmérésről, és ez csak a jéghegy csúcsa. Tehát célszerű valami olyasmivel megajándékozni őket, ami valamelyik kedvenc eszközükhöz kapcsolódik, és akkor biztos, hogy betalálunk az ajándékkal!

Laptoptáska és laptophátizsák

Ha a továbbtanulás a cél, meglephetjük egy sportos, több rekesszel ellátott, praktikus laptop hátizsákkal, hiszen a tanulás során a laptop lassan már annyira alapeszköz, mint régen a spirálfüzet volt. Ha tudjuk, hogy munka következik, akkor viszont célszerűbb elegánsabb, iroda-kompatibilisebb laptop táskával megajándékozni. Mindkettő védi a laptopot, ugyanakkor rekeszek, zsebek teszik lehetővé, hogy a laptop mellett annak tartozékai, valamint jegyzetek, iratok, és egyéb kütyük is kényelmesen beférjenek a hordeszközbe.

Telefontok és okosóra szíj

A telefon mindenhol velünk van. A cél, hogy mindig elérhetőek legyünk, hogy azonnal értesüljünk a ránk bízott új feladatokról, a közösségi média zubogó hírfolyamáról. Nálunk van amikor dolgozunk, tanulunk, biciklizünk, természetfotózunk, vagy épp a plafont festjük egy létráról. Bármikor előfordulhat, hogy egy óvatlan mozdulat során kicsúszik a kézből, és a drága készülék a másodperc tört része alatt válik még drágábbá a telefon tört részei miatt. Ha ilyesmi történik a ballagó gyermek egész biztosan nagyon hálás lesz nekünk, ha még a baleset előtt kapott ajándékba egy ütésálló tokot. Egy telefontok több szempontból is jó választás, hiszen választhatunk elegánsabbat, vicceset, vízállót, attól függően, hogy mi a cél, és mekkora összeget szeretnénk rászánni. A jó telefontok helyettünk is vigyáz a készülékre, tökéletesen illeszkedik, így nem befolyásolja a telefon használatát.

Az okosórákon ma már könnyedén és pillanatok alatt lehet cserélgetni a szíjakat, és a széles kínálatnak köszönhetően abból is válogathatunk a megajándékozni kívánt személy stílusának, ízlésének és igényeinek megfelelően.

Érintőceruza

Ma már nem ritka, hogy a diákok tabletet használnak akár a tanuláshoz, akár a szabadidős tevékenységeikhez, amihez sok esetben jól jön egy profi érintőceruza. Itt is széles skálán mozog a kínálat az eszköz technikai tudását és árát illetően, így könnyedén kiválaszthatjuk azt, ami az alkalomhoz illik.

Azt azonban ne feledjük, hogy bármilyen eszközhöz való kiegészítővel is lepjük meg a ballagó diákot, kémkedjünk a vásárlás előtt egy kicsit! Győződjünk meg róla, hogy a készülékével kompatibilis kiegészítőt ajándékozunk neki, így biztos, hogy hasznát veszi majd és örömét leli benne!

Mondd el a véleményed

Júniusban jön a Diósgyőrfeszt 2023!

Tíz éve indult a Kamilka & Pesti Sikk.- ma este koncerttel ünnepelnek