Hétköznapok – új klippel jelentkezik Szakály Gergő és Szőcs Reni

Hirdetés


Karanténdal helyett egy igazi életigenlő dalt és ehhez méltó klippet forgatott Szakály Gergő SKY és Szőcs Reni. A Hétköznapok című klipjük megjelenése apropóján az alkotókkal beszélgettünk.

Honnan jött az ötlet, hogy karanténdal helyett egy ilyen pozitív dalt írjatok a szürke hétköznapokról?

Szakály Gergő: A dalt még a karantén legelején kezdtük el írni, viszont Reni nagyon-nagyon komolyan vette a “maradj otthon”-t és bár közel lakunk egymáshoz, még hozzám se jött át. Így húzódott az alkotási folyamat. Végül mire eljutottunk odáig, hogy a szövegen dolgozzunk, már annyira hype lett a karantén, mint téma, hogy kimondottan valami mást, valami pozitívat szerettünk volna írni de úgy, hogy mégis valamilyen társadalmi problémát fogjunk meg.

Hirdetés

Szőcs Reni: Én valóban betartottam ezt a karantén dolgot. Nem igazán jártam sehova. Szerintem emiatt is kezdtem leginkább ilyen “karanténdalos” irányba gondolkodni, mivel már nagyon sokáig nem voltunk kint úgy igazán. Aztán tényleg azt éreztük Gergővel, hogy annyira elcsépelt lett ez a sok karantén dal, hogy jobb lesz, ha valami aktuálisabb problémát fogunk meg és próbáljuk átbillenteni pozitív irányba.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlanátok a Hétköznapok c. dalt?

Sz. G.: A dalt szerintem egy kicsit mindenki magáénak érezheti. Mindannyian éreztük már azt, hogy hiába vesz körül bennünket ezer ismerős, érünk el embereket folyamatosan és látjuk, hogy kinek milyen szuper az élete, mégis magányosnak éreztük magunkat. Ez a közösségi média egyik nagy hátránya, hogy mindenkiről csak a szépet és a jót látjuk, de ez tulajdonképpen csak egy maszk. Bármennyire is mutatja tökéletesnek magát valaki, ugyan úgy érzi ő is a hétköznapiasságot a saját életében. Ezt a gondolatot akartuk megfogni. Nem az a lényeg, hogy más mit gondol rólunk, nem az, hogy más hogyan lát minket. Az a fontos, hogy mi hogyan látjuk magunkat. Saját magunknak kell színt vinni a hétköznapokba!

Sz. R.: Azt érzem, hogy nagyon sokszínű lett ez a dal. Bár a mondanivalója konkrét, de mégis sokféle történetbe / élethelyzetbe bele tud illeszkedni. Így én azt mondom, hogy bárki aki valaha azt érezte, hogy értéktelen vagy túl egyszerű, azon nyomban “hessegesse” el ezt a gondolatot és soha ne feledje, hogy ő épp annyira egyedi, mint bárki akire felnézett eddig és épp annyira értékes. De!!! Fontos hogy ezt el is kell higgyük magunkról. Az élethez mi vagyunk a “kulcs” rajtunk áll, hogy hogyan és milyen módon változtatunk az életünkön. Ne féljetek változtatni, ha valami lehúz vagy nem érzed, hogy épít. Menni kell előre!!! És soha nem belefásulni, hanem színesebbé varázsolni a napjaink, akár egy jó kávé társaságában, akár egy naplemente látványában és úgy tovább, de megtalálni a különlegességet a mindennapokban is!

Milyen volt a forgatás?

Sz.G.: A klipet Németh Dávid barátom rendezte. Voltak nehézségeink a klipforgatás alatt, hiszen az egynaposra tervezett forgatás végül az időjárási körülmények miatt kétnapos lett. A klipben egyszerre akartuk az imázs jelleget és a történeti szálát is hozni.Gyakorlatilag lett egy klip a klipben. Az imázs rész végig színes, ott a hangsúly rajtunk, énekeseken van. Viszont a történeti szál, melyben a rendezőasszisztens – mondjuk úgy – “hétköznapi” életét mutatjuk be, majdnem végig fekete-fehér. A klip végére viszont ő is színessé válik, mi is elismerjük munkáját. A csapat részévé válik, hiszen bármennyire is “hétköznapi” az ő munkája, mégis feltétlenül fontos ahhoz, hogy egybe álljon a klip. Ő is színt hoz az életbe.

Sz.R.: Én végig nagyon élveztem a forgatást. Nagyon rég szerettem volna már egy olyan klipet, ami nem csak imázs jellegű, hanem végigfut egy történeti szál.Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, és mint a dalszövegnél, itt is ki kell hangsúlyozzam, hogy kifejezetten szeretem, hogy mindenki más történettel/véleménnyel kapcsolta össze a klip mondanivalóját. Van, aki azt mondta, hogy mindezt a lány csak álmodta, van aki azt, hogy a lány személyiségfejlődésen megy át. Tetszik, hogy az aktuális lelkiállapotunkat tudjuk belehelyezni mind a klip, mind a szöveg mondanivalójába.

Köszönöm szépen az interjút!

Mondd el a véleményed

Versek 2 éves születésnapjára

Szép augusztusi versek