A nyár a strandolás, a fesztiválok, a kerti partik időszaka. De hogyan is étkezzünk, ha ilyenkor is szeretnénk megőrizni a már elért alakot?! Mudra Ágnes, többszörös magyar és német bajnok, világbajnoki ezüstérmes bodyfitness versenyző elmond néhány egészséges tippet, továbbá arra is kitér, hogy van megoldás a cellulit mérséklésére!
– Itt a nyár legforróbb hónapja, az augusztus, ami azt is jelenti, hogy fokozottan ügyelnünk kell arra, mit eszünk, hol vásárolunk, illetve a főzési- és tárolási körülményekre, hiszen a meleget és a friss tápanyagokat a baktériumok is kedvelik. Kizárólag megbízható forrásból vásároljunk, de így is ellenőrizzük le mindig az ételek lejárati dátumát, a hűtést igénylő ételeket minél hamarabb pakoljuk el, tiszta kézzel és megfelelő körülmények között főzzünk, alaposan mossunk meg minden nyers zöldséget és gyümölcsöt! Magas hőfokon süssük át az ételeket, hogy a baktériumok elpusztuljanak! Koktélok helyett készítsünk házi jeges teát, fagyi helyett gyümölcssalátát, nehéz húsok és köretek helyett grillezzünk csirkemellet, halat és zöldségeket, lángos helyett pedig válasszuk inkább a főtt kukoricát! – árulta el az Infrasalon tulajdonosa, aki a narancsbőr eltüntetésére is tippeket ad.
További információ: