Hotelszoba – A SuperStereo újdonsága

Fotó: Grafpictures
Fotó: Grafpictures

A Laskai Viktor által indított produkció, a SuperStereo a tavalyi évben valódi zenekarrá nőtte ki magát. A négy tagú brigád sikere pedig kézzel fogható, a Darabos Dávid különleges,  mély hangján megszólaló ’Bent a neved’ című daluk ötmillió fölötti megtekintésnél sem állt meg a Youtube-on, a számláló kitartóan pörög tovább.

A nem mindennapi eredményt a csapat január 15-én egy új kislemezzel ünnepli meg. A  ’Hotelszoba’ című nótára pedig hangulatos klip is készült: a magukkal ragadó képsorok és a  megelevenedő, álomszerű sztori a GrafPictures munkája. A friss video életre kelti a brigád új dalát, hiszen a kisfilm világa egyszerre elvont, álmodozó és mégis modern.

Egy olyan klipet szerettünk volna készíteni erre a dalra, amely kissé szokatlan, más, mint  amit egy tipikusan mai filmtől vár az ember: így került bele a házfalakra való vetítés ötlete  kombinálva a téli erdei képsorokkal”- mesélte Gráf Péter rendező.

A zenekar virtuális sikerei mellett egyre többet koncertezik is. Tavaly az önálló fellépéseik mellett jó pár alkalommal vezethették fel a bulit a Wellhello előtt. Az idei év sem diktál majd lassabb tempót a SuperStereonak, hiszen a ’Hotelszoba’ premierje után egy hónappal két vadonatúj trackjük, a ’Január’ és a ’Máshol jársz’ debütál majd. A friss felvételekkel egy időben pedig megjelenik a csapat első EP-je, ’Bent a neved’ címmel, amelyen a fent említett szerzemények mellett a csapat korábbi, mérföldkőnek számító dalai is helyet kaptak.

A Bent a neved sikere után tegnap, 2016.január 15-én került fel a Magneoton hivatalos Youtube oldalára  a SuperStereo legújabb, várva várt  slágergyanús szerzeménye, a Hotelszoba. Ennek kapcsán ültünk le a fiúkkal egy rövid beszélgetésre.

Honnan jött az ötlet, hogy a klip címe Hotelszoba, ehhez képest egy téli, ködös erdőben és belvárosi forgalomban, egy autóban forgassatok?

A dal sokáig csak Hotel munkacímen futott.Mire elkészült a teljes dalszöveg, amit Tariska Szabolcs írt, kicsit értelmét vesztette a sima Hotel név, mert van benne egy olyan sor ami “a szívem nem hotel” és ez így kiütötte.Gondolkodtunk sokat, mire a kipattant a Hotelszoba cím, ami mindenkinek tetszett.A klipet Gráf Péter rendezte, és az ő ötlete volt az egész. Szerettük volna megmutatni, hogy is néz ki a produkció a színpadon, erre tökéletes volt a normafai ködös helyszín, ami tökéletesen tükrözi a dal hangulatát.Nem szerettük volna a szöveget megképesíteni, ezért nem játszódik hotelben a klip. Ez kifejezetten imidzs klip, némi szerelmi szállal.Az autós jelenetek fejezik ki mikor egy szerelmes ember álmodozik párjáról, ehhez volt a vetítés az utcafalakon.Ez egész videó inkább filmes hangulatú, mintsem a mai klip trendeket követő alkotás.
Milyen volt a forgatás?
A forgatás elég korán kezdődött, ahhoz képest, hogy előtte Debrecenben koncerteztünk.A zenekaros, és a kocsis jeleneteket egy nap alatt vettük fel. Érdekesség, hogy se nekem, se Dávidnak nincs jogosítványunk, ezért egy traileren húzták az autót a városon át. Nagyon fura feeling volt, de igazi filmsztároknak éreztük magunkat! Volt még egy nap, amikor felvételre kerültek a videóban szereplő lánnyal, akinek kiléte maradjon titok. Egyébként elég hidegben, és sárban kellett forgatni a zenekari jeleneteket, de nagyon élveztük!
Hol és mikor láthat, hallhat benneteket a közönség a következő időszakban?
2016.március 4-én  a GMK-ban. (Gozsdu Mano Klub – 1075 Budapest, VII. kerület, Király u. 13.)
Széles L. Gábor
2016.01.16

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár