Hullócsillagok

Hirdetés
 
Augusztus köztudottan a hullócsillagok és a kívánságok időszaka! Sok könyvben, filmben, de még mesefilmekben is említést tesznek róluk! Gondoljunk csak Fiónára, aki keresztbefonta az újacskáit és fintorgott, ha hullócsillagot látott, azért, hogy teljesüljenek a kívánságai.

Bár a csillaghullás, mint jelenség elég közismert, csupán csak a XVIII: században kezdték elfogadni a létezésüket. A hulló csillagok, más néven meteorok a Nap körül egyforma pályán mozgó apró por-és jégszemcsék, amik a Föld légkörébe érve, felizzik. A görögül a meteorok „ég és Föld között lebegőt” jelent. Méretük csupán 1-2 cm és kb. 40-60 Km magasságban égnek el néhány másodperc alatt.

A NASA űrhajósának sikerült felvételt készítenie egy hullócsillagról, ezt a csodálatos képet meg is osztom Veletek, gyönyörködjetek benne Ti is!

Hirdetés
Ezeket a különlegesen gyönyörű hullócsillagokra az augusztusi éjjeli égbolton van alkalmunk vadászni, lazuljunk el, keressünk egy csendes helyet és pásztázzuk az égboltot! Ha megláttuk ne felejtsünk el kívánni valamit, ha egyedül vagyunk, mondjuk ki bátran hangosan is, hiszen a kimondott szónak teremtő ereje van! Kívánjunk ebben a rohanó világban magunknak szerelmet, boldogságot, egészséget, anyagi jólétet, de belefér az is, hogy mától fogva nem idegesít fel a főnököm bármit is mond!
Ja! Persze a VILÁGBÉKÉRŐL se feledkezzünk meg!

Hirdetés

Mondd el a véleményed

Ganxsta Döglégy Zolee így üzen az olimpikonoknak!

Csajok figyelem! Végre itt a PASIKÓDEX!