Idén már harmadszor – Vállvetve Apával program

Idén már harmadszor – Vállvetve Apával program; a Férfiak Klubja apák napi kezdeményezése 2020-ban különleges keretek között.

A Férfiak Klubja apák napi, Vállvetve Apával sikerhagyománya idén egy rendhagyó, humorosabb, játékosabb formát ölt a helyzetre való tekintettel. Az üzenete, célja viszont a régi maradt: az apa-gyerek kötődés elmélyítését segítik. A független társadalmi szervezet két évvel ezelőtt indította útjára kezdeményezését, miszerint minden évben az Apák napját követő hétfő (ami 2020-ban június 22-e), az apa-gyerek kapcsolat megszilárdításának napja legyen. Cél, hogy minőségi időt tölthessen együtt az apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon, beavattassa “titkos” életébe, az édesapa munkahelyén! Mivel ebben az évben a gyermekeket nem vihetik be magukkal, hogy megmutassák személyesen, mivel is foglalkoznak, ezért a Férfiak Klubja online fotópályázatot hirdetett. Nyerni is lehet olyan képek beküldésével, amelyiken apa és gyermekei egy jellemző vagy vicces munkahelyi helyzetet utánoznak, és örökítenek meg – otthon, vállvetve apával. Így egészen június 22-ig tartanak az apanapok, hiszen igenis szükség van az apák, férfiak megbecsülésére, középpontba állítására is. A játék és fotópályázat a szervezet honlapján és Facebook oldalán érhető el, és a munka-magánélet egyensúly mellett felhívja a figyelmet a munkahelyek megtartásának fontosságára.

Néhány éve már Magyarországon is az ünnepnapok sorába emelkedett az Apák napja. Mára még csak kevesen ismerik, arra pedig végképp nincs kialakult szokás, hogy miként is ünnepeljük. A Bedő Imre által alapított szervezet hívta életre ezt a nem mindennapi programot, a Vállvetve Apával napot. Az elmúlt két évben ez óriási siker volt, számtalan céget, többezer apát ért el, rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Nem csoda, hisz örök élményt és különleges kapcsolódási lehetőséget jelent a férfiak számára, ha megmutathatják gyermekeiknek a munkahelyüket, és azt, hogy mivel foglalkoznak a nap nagyobbik részében.

Nyilvánvaló, hogy az idei év más. Más, mert a munkahelyek most nem, vagy nem ugyanúgy működnek, mert a családok és munkahelyek közötti viszony jelentősen átalakult, és mert a szülő-gyermek kapcsolat az iskolák, óvodák bezárása miatt új dimenzióba lépett. De az Apák napja akkor is fontos mérföldkő az év során, és a Férfiak Klubja szeretné, ha ez idén is kellő figyelmet kapna. Különösen most, hiszen e mindannyiunk számára furcsa világban is fontos, hogy a gyermekek lássák: apjuk felelősségteljesen, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát.

Facebook Comments

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár