Idő – új dal a NEGYEDIK HÚR-tól (dalpremier)

Negyedik Húr
Negyedik Húr

"<yoastmark

Idő címmel vadonatúj dallal jelentkezett nemrégiben a veszprémi NEGYEDIK HÚR formáció.A csapatból Kovács Benivel ennek apropóján beszélgettünk. Dalpremier!

Honnan inspirálódtatok?

Hirdetés

Az Idő c. zenét tulajdonképp egy lelki útkeresés inspirálta, formálta zeneileg. Az a bizonyos érzés, amikor az ember nem tudja eldönteni, hogy melyik a helyes út. Szövegileg már egy mélyebb témát hozott rá a Robi, ami viszont szintén ott lapult a dalban: az elmúlás. Sokan énekeltek, írtak róla, de így még senki nem fogalmazta meg a lényeget, az idő valódi lényegét, ebben biztos vagyok.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Az alkotói folyamat általában úgy zajlik, hogy van valami téma, ami hoz magával egy lelki – érzelmi töltetet, amit egy szál zongorán “kijátszok” magamból, majd meghangszerelem. Ezután eltelik két-három nap, és ha továbbra is érzek benne energiát, továbbküldöm BB-nek, aki rágitározik. A szöveget olyanok pattintják rá, akikkel a belső értékeink nagyjából egyeznek, így teljesen önazonos marad a mű. Legvégül pedig az énekfelvétel következik a folyamatban.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt?

Remek kérdés! Mindenkinek, aki szeretne egy érzelmi fröccsöt inni.Gyertek a Negyedik Húr Youtube csatornájára, nézzetek be, Nektek csináljuk!

Milyen visszajelzéseket kaptatok a dallal kapcsolatban? Milyen a dal fogadtatása?

Első dalunk pár hét alatt elérte a 3000+ nézettséget. Ez már remek visszajelzés a 70 pluszos like-kal! Kapunk támogatást, biztatást. Nyilván tudjuk a helyünk, van hova fejlődnünk, nem vagyunk hibátlanok, de igyekszünk! Minden hallgatóért, feliratkozóért elképesztően hálásak vagyunk!

Mondd el a véleményed
Spirit of Eden - fotó: Kovács Dániel

Rítus – vadonatúj klip a tatai Spirit of Edentől (klippremier)

Szép januári versek