III címmel új koronggal jelentkezett a Grand Mexican Warlock

Hirdetés
Hirdetés
dancsenikőbianka
Fotó: Dancs Enikő Bianka –  www.facebook.com/ThePoszt

 

III címmel új koronggal jelentkezett Szabó László, Bodóczy Zoltán, Mohácsi Mátyás, Hegyi Áron, és Nagy Dávid zenekara, vagyis a budapesti Grand Mexican Warlock, ma pedig 20:30-tól – egy amerikai banda, a The Static Age bemelegítése után – ők adják a talpalávalót az A38 Hajó bulizni vágyó népének. Ennek apropóján ültünk le beszélgetni.

Meséljetek az új, III című korongról!

Hirdetés

Ez a zenekar harmadik lemeze. Kicsit más irányt vettünk, de azt hiszem, megmaradt a régi íz. Rövidebb lett, poposabb lett, valahol keményebb lett; erre van az a közhely, hogy a lágyabb részek sokkal lágyabbak, a zúzós részek pedig sokkal zúzósabbak lettek. Ránk ez teljesen igaz.

lilabárányok grandmexicanwarlock

 

Honnan jött az ötlet, hogy lila bárányok legyenek a borítón?

A képet tök random lőtte Moncsi (Túri Mónika – a zenekar menedzsere ) azt hiszem Tiszalökön. Lackó egy kicsit feljavította a színvilágát és ebből lett ez a borító. Sokat sejtető, jól passzol a beszólós szövegvilághoz, meg ez egyfajta álláspontot is szimbolizál. Persze felesleges bármit belemagyarázni, mert csak simán jól néz ki, de ha valaki nagyon akarja, mint például én (haha), akkor az megteheti, mert van benne anyag rendesen.

Mi az oka annak, hogy idén nyáron csak egyetlen koncertet adtok, 2016.július 8-án pénteken?

Ez egy összetettebb probléma. Szeretnénk mi többet koncertezni amúgy, csak nem lehet. Nem igazán kényeztetnek el minket koncertfelkérésekkel, mert gondolom nem elég trendi, amit játszunk, vagy gombokért kell elmenni játszani, ami meg kurvára nem éri meg, mert 30+ évesen már nem igazán akarunk azért fizetni, hogy játszhassunk. Ennél egy kicsit többre tartjuk a zenekart. Idén például egyetlen fesztiválon játszottunk, ez pedig a Fishing on Orfű, ami gyakorlatilag az egyetlen fesztivál, ahol normálisan kezelnek minket és próbálnak mindent megtenni azért, hogy a minőség is képviseltethesse magát. Azonkívül ott van az ‘1000 zenekar’-os faktor, hogy mindenki játszik mindenhol és nagyon nehéz összeegyeztetni a fellépéseket. Áron meg paraszt lett, szóval őt meg nehéz kirobbantani a tanyáról (főleg egy jó mínuszos koncert kedvéért), de ha megígéred neki, hogy veszel tojást, akkor hoz és így el lehet csábítani próbálni.

A Static Age, egy amerikai együttes a ti vendégetekként lép fel. Hogyan jött az amerikai kapcsolat? Mit kell róluk tudni?

Semmit nem tudok róluk, valószínűleg hajós szervezés. Izgatottan várom én is, hogy kik ők, mik ők.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1035953809807538/
A Grand Mexican Warlock Facebook oldala:
https://www.facebook.com/grandmexicanwarlock/
A Grand Mexican Warlock Youtube csatornája:
https://www.youtube.com/user/grandmexicanwarlock

A Grand Mexican Warlock Soundcloud fiókja:
https://soundcloud.com/grandmexicanwarlock

Széles L. Gábor
2016.07.07.

 

Mondd el a véleményed

Nézd élőben a Mary Popkids koncertjét a Balaton Soundon!

Danis Elza koncertje Siófokon a Drunken Sailorban