iPhone 14 vs iPhone 14 Pro – Hogyan válassz az új generációkból?

A tavaly napvilágot látott iPhone 14 és iPhone 14 Pro hamar átvette az uralmat a piacon, az Apple rajongók pedig nem is hiába várták az új generációt olyan lelkesen. Még erősebb, még jobb, még inkább felhasználóbarát lett az iPhone. Már csak az a kérdés maradt, hogy melyiket éri meg jobban választani. Erre adunk választ a cikkben!

Az újabb generáció stabilan hozza a szintet

Mindkét iPhone 6 magos processzorral lett felszerelve, ráadásul 2 nagy teljesítményre optimalizált és négy energiatakarékos maggal számolhatsz. Ez a felállás garantálja az erős teljesítményt. Emellett az iPhone 14 A15 bionic chippel, az iPhone 14 Pro pedig már A16 bionic chippel bír.

Hirdetés

Üzemidő tekintetében sem lehet panasz, minimum 20 órával biztosan számolhatsz, de az iPhone 14 Pro esetében már 24 órás teljesítményt ígérnek egyetlen töltéssel. Mind az iPhone 14, mind az iPhone 14 Pro támogatja ráadásul a vezeték nélküli töltést és a gyorstöltést, amivel már fél óra alatt felhúzhatod az akkumulátorát, hogy ismét használatra kész legyen a telefonod.

Az iPhone 14 Pro legnagyobb újítása: még profibb kamera

Látható, hogy itt-ott erősebb lett a Pro, a leginkább várt újítás azonban a kamerák terén jött: az iPhone 14 dupla kamerarendszerét az iPhone 14 Pro-ba már Pro kamerarendszer váltotta fel. Ez eggyel több kamerát jelent, valamint a 12 megapixelről 48 megapixelre upgrade-elt fő kamerát és szupernagy felbontású fotókat. A korábbi 1x-es és 0,5x-ös optikai zoom mellett pedig immár lehetőséged van kétszeres és háromszoros optikai zoomolásra is. Az iPhone 14 Pro tehát extra fotós élményt és garantáltan szuper képeket kínál.

A mélységállítással kiegészített portrémód és a szenzormozgatásos optikai képstabilizátor emellett maradt mindkettőben, hogy még kényelmesebben készíthess profi minőségű képeket.

Lényegében tehát az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro nagyon hasonló készülékek. Ha elsősorban a szuper kamera vonz, akkor az e téren jött újítások miatt megéri a Pro verzióra beruháznod. Mellé azonban egyikkel sem lőhetsz, ráadásul használtan mindkettőt jóval olcsóbban szerezheted be!

Képek forrása: canva.com

Mondd el a véleményed

Clubsmart kódfeltöltés 2023 – infok itt!

Házasodna a gazda 2023 9. rész videa – nézd online!