Bemutatjuk a sztárok kedvenc privát chef-jét! 

Csizmadia Norbi már az abu dabit alapító királyi családnak is főzött! 

Napjainkban az egyik legközkedveltebb téma a gasztronómia és a fine dining, hiszen elég, ha csak arra gondolunk, hogy a legnagyobb tévékben a főzőműsorok hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem véletlen. Ezt a trendet egészen biztosan és hitelesen erősíti Csizmadia Norbert Chef, akinek kalandos életpályája, alázatos munkája, kitartása és számos nemzetközi – és hazai sikerei vezettek odáig, hogy ma már a legismertebb celebeknek főz.

– Vidéken nőttem fel, egy háromezer lelkes kis faluban, már kis koromban valamiért nagyobb vágyat éreztem hogy édesanyámnak a konyhában segétkezzek, mintsem édesapámnak a ház körüli munkákban. Mindezek ellenére nem támogatták hogy szakács legyek, más pályát szántak nekem, így kerültem egy német műszaki kéttannyelvű  szakközépiskolába. Utána már senki nem tudott eltéríteni a vendéglátó pályáról és a BGF vendéglátás szakára jártam, másodévtől pedig pedig szinkronban végeztem egy szakmunkás képző iskolát, hogy szakács lehessek – kezd mesélni Norbi

Az iskola befejezése után a legnívósabb budapesti szállodában (Four Seasons Gresham Palota) kapott munkát, de nem egész két év után , egy Chef barát ajánlására óceánjáró hajóra ment dolgozni, ahol közel öt évet húzott le, megismerve a kemény munkát, s azt, milyen az, amikor több, mint fél évig nincs szabadnap. A közel 2000 fős legénység , több mint 50 országból érkezett, így bőven volt ideje és lehetősége más kultúrákat , szokásokat testközelből megismerni.

Ezután Norbi életében egy fontos mérföldkő érkezett: Privat Yachtokon kezdett dolgozni, ahol a világ felső tízezrei közé tartozó multi milliárdosoknak dolgozott, utolsó állomáshelyén az Abu Dabit alapító királyi családnak, a Royal Zayed Familynek főzött. Ezt követően, 2018-ban, több, mint 10 külföldön eltöltött év után végleg hazajött.

Hazaköltözésem után megfordultam néhány étteremben, szállodában, de mindenhol ugyanazt tapasztaltam, amivel előtte és azóta sem tudok azonosulni, az pedig az emberek hozzáállása , mentalitása a munkához és egymáshoz. Nem akartam ebben kiégni és ilyen szempontból jól jött nekem a covid helyzet, mert úgy hozta az élet, hogy ismét, ahogy a hajós években, csak magamra számíthatok, senki másra. Így eldöntöttem, hogy itthon kamatoztatom azt a tudást, amit kint az évek során megszereztem. Hálás vagyok, hiszen napjainkra már egyre több és különlegesebb felkéréseim vannak, s az idei évben olyan celebeknek, közismert személyiségeknek is főzhettem, mint Berki Krisztián, Kulcsár Edina és férje, Csuti vagy akár Balogh Petya, a Cápák között műsorból.  Számomra a legfontosabb, hogy a legjobb minőségű alapanyagokból a legjobb és legváltozatosabb ételekkel okozzak örömöt és kulináris élvezetet a vendégeimnek. – folytatta a Chef

Norbi hozzátette, privát chef-kent nagyon széleskörű a feladatköre és szeret mindent egy kézben tartani, az alapanyok beszerzésétől, a vásárláson keresztül a tálalásig. Külön kiemelte, hogy a tálalás, prezentáció roppant fontos, hiszen “először a szemünkkel eszünk “ .  Ez az ars poetica-ja a hétköznapokban is, amikor ha szükséges, házhoz szállít olyan cégvezetőknek, jogászoknak , fogászoknak, családoknak  akiknek fontos az egészség megőrzése, a finom és minőségi étel a szürke mindennapokban is.

Az ételkülönlegességek és Norbi Chef munkái megtalálhatóak a Facebook és Instagram oldalán

Facebook: https://www.facebook.com/Chef-Norbert-Csizmadia-101599358579126

Instagram: https://www.instagram.com/chef_norbert_csizmadia/

Mondd el a véleményed

Ajándék póló tanároknak online rendelés

Lélegzetelállító táncával kápráztatja el a közönséget Maurer Milán