Jókedvre hangol a természetes füstöléss

Az elmúlt egy év bezártsága erőteljesen rányomja a bélyegét az emberek hangulatára, sokan rosszkedvűek vagy akár depressziósak is, de általános lett a félelem és a bizalmatlanság is, ami nem meglepő, látva a kialakult pandémiás szituációt. Papp Csilla, a füstölés egyik hazai szakértője részletezi, hogy ha magán a helyzeten azonnal nem is, de a hozzá való viszonyunkon tudunk változtatni, és ebben a természetes füstölőszerek – a növényi gyanták és szárítmányok – rengeteget tudnak segíteni.

Hogy ez miért fontos? Mert a jókedvű, pozitív gondolkodású ember könnyebben viseli az élet megpróbáltatásait, immunrendszere is erősebb, kevésbé fogékony a betegségekre, és könnyebben, gyorsabban is gyógyul – ezt már az orvosok is látják egy ideje.

– Minden növénynek megvan a maga „szuperképessége” vagy akár több is, amivel támogatni tud bennünket, embereket, így nem meglepő módon ehhez a témához is több olyan növényt találhatunk, melyek segíthetnek ebben az áthangolásban, akár természetes füstölőszerként rácsos vagy faszenes edényen, illetve pálcika formájában, ha ez utóbbi is 100% természetes és tiszta. Érdemes először ún. tisztító növényeket füstölni – például tömjént, kopált, orvosi vagy fehér zsályát, palo santot, levendulát (esetleg egy kis kámfort) – vagy akár a teret és magunkat energetikailag megtisztítani. A tisztító növények füstje mintegy magába szippantja a sok-sok negatív gondolatot és érzelmet, és az ezt követő szellőztetéskor egyszerűen kiviszi a lakóterünkből – mondja Papp Csilla, a FloraSense, a természetes füstölőszerek szakboltjának tulajdonosa.

Az így megtisztult (és egyben fertőtlenített) térben már bátran füstölhetjük a jókedvre és pozitivitásra hangoló növényeinket:

  • A gyanták közül például valamelyik világos vagy aranysárga tömjént, a masztixot, a borostyánt és az aranykopált vagy akár valamelyik benzoét, amelyek már gyönyörű sárgás színű külsejükkel is jókedvre derítenek, hát még az illatukkal.
  • A szárítmányok közül a klasszikus fitoterápiából ismert orbáncfűnek közismerten hangulatjavító hatása van füstölve is, akárcsak a sok-sok gyönyörű napsárga virágnak: körömvirág, napraforgóvirág, árnikavirág.
  • Természetesen a narancshéj sem maradhat el, hiszen életörömre hangol.
  • A kevésbé ismert örvénygyökér pedig elűzi a búskomorságot.
  • Az észak-amerikai indián tradícióból ismert édesfű (hivatalos nevén illatos szentperje) szintén nagyon jó hangulatjavító, harmonizáló, illata szinte mindenkinek tetszik, akárcsak a sztóraxé, mely utóbbit szintén nyugodtan füstölhetjük.
  • A kardamom exotikus, fűszeres illata megnyugtatja az idegeket, mosolyt csal az arcunkra, és mintegy szárnyra kelti lelkünket.
  • A pacsuli nagyon jól oldja a félelmeket, míg a mirha és a vetiver segít, hogy biztonságban érezzük magunkat.

A fentebb említett növények többsége pálcika formájában is elérhető, ez alól csak a különlegesebb gyanták mint a masztix és az aranykopál kivételek.

Mindig figyeljünk a füstölők minőségére, mert ezek a jótékony hatások csak a valódi növényekből készült 100% tiszta füstölők esetében működnek! A FloraSense valódi növényi füstölőszereket kínál azoknak, akiknek fontos a minőség, a biztos forrás és a megbízhatóság.

 

 

Facebook Comments Box

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár