Káli Patrícia – gyönyörű hangú tehetség: érdemes rá figyelni

Káli Patrícia
Káli Patrícia
Káli Patrícia

Ikon leszek rovatunk következő felfedezettjét, a 17 éves hatvani Káli Patríciát az interneten böngészve fedeztem fel magamnak, és a Divatikon olvasóinak. Első hallásra nagyon megfogott csodálatos hangja, így – hosszabb szünet után – az Ikon leszek rovat következő sorai róla szólnak.

Mesélnél nekem arról, mióta énekelsz és hogy jött a zene az életedbe?

A zene már egészen óvodás korom óta jelen van az életemben. Szüleim bátorítására kezdtem el már 5-6 éves koromban népdaléneklő versenyekre járni, ahol sorra hoztam el a dobogós helyezéseket. Általános iskolás, 2. osztályos koromban kezdtem el a hatvani Kocsis Albert Zeneiskolában zongorát tanulni. 6 év zongora után pedig átiratkoztam szintén itt a zeneiskolában magánének szakra Szabó Krisztina énekművészhez és azóta is nála fejlesztem magam, immár 4. éve. Egészen 8. osztályos koromig csak népdaléneklő versenyeken vettem részt, kisebb-nagyobb eredményekkel, országos szintekig jutottam. A könnyűzenét mindig is szerettem, most már inkább a pop és musical világa felé orientálódom.

kp1

Voltak zenei tehetséggel megáldottak a felmenőid között?

Különösebb adottságokkal rendelkezők nem, de anyukám éneket is tanít és apukám is tagja volt régen különböző énekkaroknak, illetve nővéremnek is szép hangja van, és ő fuvolázott is, több, mint 8 évig.

Milyen sikereid voltak eddig a zenével kapcsolatban?

Legnagyobb eddigi eredményem az Országos “Tiszán innen-Dunán túl” Minősítő Népdaléneklési Versenyen elért kiemelt arany illetve arany minősítésem, de számos megyei népdaléneklőn végeztem első helyezéssel. A könnyűzene terén a gyöngyösi Maxihang verseny különdíjasként egy akusztikus gitár új tulajdonosa lehettem, és a hatvani Diákgála döntőjén ének kategóriában 1. helyezést értem el. Jelenlegi iskolámban, a hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskolában oszlopos tagja vagyok a rendezvényeknek, mint énekes fellépő. Hatvan város is többször kér fel fellépőnek különböző eseményeken.

Ha meg kellene fogalmazni, mi az a zenei világ, amit igazán a magadénak érzel? Melyik az a zenei zsáner, amiben igazán “lubickol” Káli Patrícia?

Mindenképpen a könnyűzene, de azoknak is az érzelmes és a komoly mondanivalóval bíró része. Legotthonosabban a lassú és nagy hangvételű dalokban érzem magam, mivel én ott tudom megmutatni a hangom sokszínűségét, az egyéniségem és az érzelmeimet is, bír az utóbbin még dolgozom, hogy egyre jobb és jobb legyek, és hogy teljesen át tudjam adni egy dal igazi értelmét a közönségnek.

Hol láthat-hallhat a közeljövőben a közönséged?

Minden fellépésem igyekszek feltenni a Youtube-ra, így ott nyomon tud követni aki szeretne, illetve jelenleg egy dömsödi versenyre készülök, ami tavasszal lesz.

Széles L. Gábor
2016.01.17

Mondd el a véleményed

Álomból Valóság

Így készíts könnyen láthatatlan sminket