Ne hidd azt – új klippel jelentkezik Dóka Attila (klippremier)

Dóka Attila
Hirdetés

Ne hidd azt címmel vadonatúj klippel jelentkezik Dóka Attila.A klippet csodás természeti környezetben, hazánk legszebb tájain, a Balatonon, a Kis-Balatonon, Visegrádon és a Tisza-tónál forgatta a csapat.Az énekessel ennek apropóján beszélgettem.

Dóka AttilaHogyan született a dal?

 

Hirdetés

A kijárási korlátozás alatt szerdán és szombaton esténként élőztem otthonomból, otthonmaradásra bíztattam a követőimet is. Ezeken az alkalmakon a legtöbbet kért dal, -merthogy kértek, írtak Messengeren, e-mailen – ez a dal volt. Nyugtató hatása van és a jövőben való bizakodásra késztet. Nap, mint nap rengeteg információ, rémhír, teória ér el bennünket, melyek a közösségi médiának köszönhetően szinte betemetnek minket. A Ne hidd azt központi gondolata, hogy ne higgyünk el mindent, akkor sem, ha azt sokan, és hangosan állítják. Magukban kell hinnünk, de a dal kitér arra is, hogy ez az önmagunkba mélyedés sem mindig fájdalommentes. A lényeg, a többször elismételt gondolat: „Ne hidd azt, hogy nincs holnap, nem igaz, amit mondtak”. Dóka Attila

Dóka AttilaHonnan inspirálódott a dal, illetve a klip?

 

A kijárási korlátozás alatt, amikor sokunk generációja először találkozott üres polcokkal a boltokban, idősávokkal, mozgásunk való korlátozásokkal, nem volt színház, nem volt koncert, mozi, vagy egyéb más lazító helyszín, ahol egy kicsit fel lehetett lélegezni miközben egy számunkra ismeretlen helyzettel álltunk szemben, a közösségi média, a tévé és egyéb csatornákból áradó negatív hírek még erőteljesebben nehezedtek ránk. Kevesen tudtak reálisan hozzáállni a fura helyzethez, hiszen egy ismeretlen, láthatatlan dologtól riadt meg a világ. Nos, úgy éreztem, hogy a sok letargia, félelem, meg kell hogy teremtsen egy életigenlő, önvédelmi reakciót, igenis VAN HOLNAP, LESZ HOLNAP! Nem hagyhatjuk (mert az életösztön ezt diktálja), hogy a félelem, a negatív gondolatok betemessenek. 

A klipben a víz a nyugalom és az élet szimbólumaként jut szerephez. Juhász Melinda rendezte és vázolta fel a klip ötletét, amelyben Magyarország különböző vizei láthatóak. Visegrád, Kis-Balaton, Tisza tó, és a Balaton. Szandra tánca pedig egyénien reflektál a szövegre. Ő hozta létre a saját koreográfiáját. Koncepció volt az is, hogy én nem leszek látható, minden olyant szerettünk volna kiküszöbölni, ami a szöveg mondanivalójáról egy kicsit is elvonja a figyelmet. Maga a stúdiófelvétel a kijárási korlátozás után készült el, akkori ismereteink szerint maximális biztonságban, csak azok voltak jelen, akiknek feltétlenül szükséges volt. Ugyanígy a forgatáson is, minimális humán erőforrással dolgoztunk, senki egészségét nem szerettem volna veszélyeztetni, és így van ez ma is, amikor alternatív megoldásokat keresek a következő koncertekre. Visszatérve a klipre, nekem régi vágyam volt, hogy készíthessünk egy olyan klipet, amiben az irodalom és a zene mellett egy harmadik művészeti ág, a táncművészet is középpontba kerül. Sőt főszerephez jut, hiszen ebben a klipben, hasonlóan Sia „Chandelier” című klipjéhez, csak a táncost láthatjuk, mint korábban említettem, az énekest nem.

Azt kívánom, hogy bármi is jön ezután, legyen hitünk, bízzunk abban, hogy lesz holnap és annak mi is részesei leszünk!

 

 

Dóka AttilaA klipben a víz a nyugalom és az élet szimbólumaként jut szerephez. Juhász Melinda rendezte és vázolta fel a klip ötletét, amelyben Magyarország különböző vizei láthatóak. Visegrád, Kis-Balaton, Tisza tó, és a Balaton. Szandra tánca pedig egyénien reflektál a szövegre. Ő hozta létre a saját koreográfiáját. Koncepció volt az is, hogy én nem leszek látható, minden olyant szerettünk volna kiküszöbölni, ami a szöveg mondanivalójáról egy kicsit is elvonja a figyelmet. Maga a stúdiófelvétel a kijárási korlátozás után készült el, akkori ismereteink szerint maximális biztonságban, csak azok voltak jelen, akiknek feltétlenül szükséges volt. Ugyanígy a forgatáson is, minimális humánerőforrással dolgoztunk, senki egészségét nem szerettem volna veszélyeztetni, és így van ez ma is, amikor alternatív megoldásokat keresek a következő koncertekre. Visszatérve a klipre, nekem régi vágyam volt, hogy készíthessünk egy olyan klipet, amiben az irodalom és a zene mellett egy harmadik művészeti ág, a táncművészet is középpontba kerül. Sőt főszerephez jut, hiszen ebben a klipben, hasonlóan Sia „Chandelier” című klipjéhez, csak a táncost láthatjuk, mint korábban említettem, az énekest nem.

Azt kívánom, hogy bármi is jön ezután, legyen hitünk, bízzunk abban, hogy lesz holnap és annak mi is részesei leszünk!

Fotók: Juhász Melinda

Mondd el a véleményed

Legújabb Rossmann akciók, akciós újság letöltése – ime az október 2-ig érvényes ajánlatok

Őszi versek Weöres Sándortól