Klippremier: Amang – Exit Jesus

Amang
Amang

Exit Jesus címmel Johnny Cashnek a – többek között a Depeche Mode által is feldolgozott – Personal Jesus c. dalából készített sajátos, magyar nyelvű átirat-feldolgozást AMANG. A dalról – amely a 2019 tavaszán elindult AMANG szólóprojekt legújabb, a sorban immáron 14. megnyilvánulása, és amelyet egyébként a P20 Productions studiójában rögzítettek – a dalszövegíró így nyilatkozott magazinunknak: “A dal  egyfajta értékteremtés, tükörtartás, érzelmi hullámvasút, a dalszövegek pozitív üzenetének önazonos életképeken át történő közvetítése, minden hibám és jó tulajdonságom fényében. Szolgálatot végzek. Csak úgy, mint a jógás vagy az emberi jogi működéseim során. Mondhatni minden ugyanonnan ered s tart.A nagyszerű gitárosom most Csikós Péter barátom volt, akivel együtt zenéltem a KarmaNora csapatban és a neves Iszkiri gyerekzenekar oszlopos tagja. Megtiszteltetés volt vele dolgoznom most is.

Amang
Amang

AMANG azt is elárulta, hogy  a dal eredetileg Vanilla Jesus munkacímmel íródott, ezt váltotta fel a  tényleges címként az Exit Jesus.A szöveg témája a sors vagy a gondviselés szemüvegén keresztül mutat be hangulatképeket, Isten különböző megjelenési formáiban, ha úgy tetszik inkarnációiban, érintve itt szimbólumokat (lásd a klipben pl. Miriam kezét, más néven Hamszát, amelyet a héberek s az arab kultúra is egyaránt használ), vagy a kurd nemzet elleni népirtást, a lényeg, hogy a vallási irányzatok feletti és nemzetek feletti internacionalitás kerül a középpontba s azon alapvető értékmezsgyék, amelyek mentén működik ez az egész. A dolgok természetes folyama. Hogy semmi sem véletlen. Mindennek van szerepe. Hogy nappal után éj, hogy élet és halál, hogy túlpörgés, érdekhajsza, emberi aljasság és kizsákmányolás, földi hatalom, befolyás-/profitszerzés után igenis, hogy covid. Ilyetén módon minden ajándék, még a korona is. Ezek az esszenciális játékszabályok, ha tetszik, ha nem.  Ajándék, hogy tanuljak, fejlődjek, lelkileg gazdagodjak, jobb emberré legyek s átadjak. Mindez pedig csak belülről jöhet.

AMANG búcsúzóul azt is elárulta, hogy BALANCE TRANS címmel még az idén egy  dupla nagylemezzel debütál a nagyközönség előtt , lesz tehát I. és II. album. 2-szer 11 dal, köztük ez is.
Az Exit Jesus lényegi üzenete tehát summázva:
“A KIJÁRAT BEFELÉ VAN!”
Amang a klipről így nyilatkozott a Divatikonnak: Ez az első kis költségvetésű, telefonos videóm, kicsit tartottam tőle, de hangulata, meghittsége egyaránt kerekedett. Gerócs Balázs, rendező barátom remek ráérzéssel, vérprofi vénával ‘dobta össze’ szinte percek alatt, a képfelvételekért pedig a csodálatos, gyönyörű szívű  Papp Dórának tartozom hálával.” – zárta gondolatait a művész. 
Mondd el a véleményed

A 10 legnépszerűbb Petőfi Sándor vers

Különleges módon ünnepelték az Apák napját