Klippremier: Eat at Joe’s – Ne várj

Eat at Joe's
Eat at Joe's
Hirdetés

Ne várj címmel igazi carpe diem életérzést hirdet,azaz az élet élvezetére bíztat Lehelvári-Varga Dorottya az Eat at Joe’s zenekar legújabb slágergyanús dalában.

 

Hogyan született a Ne várj c. dal?

 

Hirdetés
A dal őse, első verziója egy korábbi zenekari formációval készült még el Miklóssy Tibor és Imrefi József (Joe) közös munkájával. Az akkori szöveget Tibor írta hozzá. Később e zenekar felbomlása után a zenét Joe kicsit átdolgozta és új, hozzá passzolóbb, vidámabb szöveget is írt hozzá, ekkor készült el mai formájában a Ne várj c. nóta az Eat at Joe’s projekt részére.

 

 

Milyen volt az alkotói folyamat?

 

Miklóssy Tibor és Imrefi József régi, közös formációjukban több közös dalt is írtak, amik legtöbbször közös összejövetelek és házi jammelések alkalmával fogantak meg, a szerzők ezek alkalmával jól egymásra tudtak hangolódni. Később az Eat at Joe’s formáció keretében ezt a jellegű közös munkát más munkamódszerek váltották fel, az újabb dalokat már Imrefi József egyedül készíti a legtöbb esetben, míg a szövegek írásába mások is besegítenek alkalmanként.

 

Honnan inspirálódtatok?

 

Az akkori zenekar egy punk-rock formáció volt, így illeszkedett bele az akkori hangzásvilágba ez a nóta a Ramones, Toy Dolls és egyéb hasonló stílusú feldolgozások, valamint saját szerzemények közé. Az Eat at Joe’s repertoárjában kevesebb a punkos elem, de ez a vidám kis nóta simán belefért a többi pop-rockosabb hangzású dal közé színesítve ezzel a stílust.
Az új, jelenlegi szöveg azokról szól, akik nem mernek élni, szórakozni. A zenei hangzásvilágba belefért, mondhatni megkívánta a dalszövegben található humorosabb, lazább fordulatokat.

 

 

Milyen volt a közös munka Lehelvári-Varga Dorottyával?

 

Dorottya is tagja volt ennek a régebbi formációnak, onnan ismerte már a nóta első változatát, később pedig más zenekarban is játszottak közösen Imrefi Józseffel. A régi barátság és szakmai közös múlt miatt esett Joe választása Dorottyára a dal új változatának rögzítésekor, és további előny volt, hogy a nóta elődjét már énekelte anno koncerteken. A sok éves együtt zenélésnek köszönhetően a felvételek gördülékenyen mentek, már fél szavakból is megértették egymást Joe-val.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a Ne várj c. dalt?

 

A dal szól mindenkinek, aki szeret vagy csak szeretne, de nem igazán mer szórakozni, vidáman, önfeledten élni. Persze ezzel nem a mértéktelenségre buzdít, csak arra hívja fel a figyelmet, hogy néha hátra kell tudni hagyni a gondokat, elfelejteni a bajokat és csak magunkra koncentrálni. Élvezni is kell néha csak a pillanatot, hogy idősebb korunkban legyen mire jó szájízzel visszaemlékezni.

 

Köszönöm szépen a beszélgetést!
Mondd el a véleményed

Simon Márton szerelmes versei

I’m fine without you – Chris Su és Fedora újdonsága