Klippremier: Found Items – Still the same

Found Items - Northern Lights Photo HU
Found Items - Northern Lights Photo HU
Hirdetés

Still the same címmel  vadonatúj klippel jelentkezett a fővárosi Found Items zenekar. A klip a budapesti   Keleti Blokk kulturális színtér   bezárásához kapcsolódik, ahol a zenekar az utóbbi 4 évét élte, és amelynek helyére egy olyan luxusszálloda kerül, amely sajnálatos módon több kreatív színteret, köztük koncerthelyszíneket, stúdiókat, próbatermeket szüntet meg.

Mit kell tudni a dalról?

A dal a tavaly megjelent, All Bets Are Off című nagylemezünkön kapott helyet. Egy ideje már gondolkodtunk azon, hogy klipet készítsünk a számhoz, de mivel a zenekar többi dalától eltérően ebben Andris, a basszusgitáros énekel, egy időre jegeltük a témát.
Fura lett volna az album debütálásához olyan számot választani, ahol felcseréljük az énekesi posztokat, így a lemez megjelenésével egyidőben az Edgy c. szám videóját dobtuk ki.

Hirdetés
Found Items - Northern Lights Photo HU
Found Items – Northern Lights Photo HU – https://www.facebook.com/PhotographyNorbert/

Hogyan született? Milyen volt az alkotói folyamat?

A zeneszerzésben viszonylag kötötten mozog a zenekar: Levi (ének, gitár) általában komplett számokkal áll elő, Zoli (gitár) riffeket és gitár témákat hoz, ehhez pedig Ármin (dob) hozzáteszi a dobtémákat. Andris
(basszusgitár) a végén megírja a basszustémákat a számokhoz. Ebben az esetben a komplett dalt Andris írta, amit aztán a zenekar a saját szájízére formált.

Hogyan inspirálódtok?

A Found Items zenei alapjai a kilencvenes és kétezres évek pop / skate punk dalaihoz nyúlnak vissza. A zenében szeretnénk megtartani ennek az érának a populáris dallamvilágát és optimizmusát, ugyanakkor hatással vannak ránk a most körülöttünk zajló események is.

Found Items - Northern Lights Photo HU
Found Items – Northern Lights Photo HU –https://www.facebook.com/PhotographyNorbert/

Van valami különösebb sztorija?
A Still the Same egy nosztalgikus hangvételű szám, a zenekar elindításáról, első koncertekről és tagok kapcsolatáról szól.

Mit kell tudni a klipről? Hol forgattátok?

A klip témája az utóbbi pár hónapban fogalmazódott meg bennünk, amikor kijött a hivatalos közlemény a Keleti Blokk megszűnéséről. Négy éve helyeztük át a székhelyünket a Közvágóhídi próbateremünkből,  – ami szintén megszűnt – a Keleti Blokkba. Első körben a Dürer Stúdióban próbáltunk, majd a Keleti Blokkban béreltünk több másik bandával közösen egy termet. Az itt töltött évek alatt nagyon megszerettük a helyet, és
az egész alkotói színteret. Úgy gondoltuk, hogy mielőtt végleg elhagyjuk a termünket és lebontják az egész kócerájt, forgatunk egy klipet az itt töltött király bulik, emlékére.

Milyen volt a forgatás?

A videót Mátra Márió barátunkkal készítettük. A csavar annyi volt a témában, hogy Márió Hollandiából két hétre látogatott haza, egy napot forgattunk, a klipet pedig már kint rakta össze. A távolság ellenére szerintem nagyon jól összeállt a videó. A forgatás során megpróbáltunk érinteni minden olyan helyszínt, ami számunkra fontos volt a Blokkban
töltött idő alatt.

Ti hogy éltétek meg belülről? Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt, illetve a klipet?

A minket személyesen érintő bonyodalmak mellett (új helyet kell keresnünk, ki és be kell cuccolnunk, stb..), az egész zenei színtérnek veszteség a Blokk bezárása. Stúdiók, próbatermek, koncert helyszínek, lakások szűnnek meg, hogy a Liget projekt keretein belül valami egészen más kerüljön a helyükre. Mi is rengeteg bulit, koncertet, több száz liter elfogyasztott sört, király hamburgereket, barátságokat és szakmai kapcsolatokat köszönhetünk a helynek. Az underground színtér egyik egyedülálló helyszíne, a Keleti Blokk október végével végleg bezárja kapuit.

Mit lehet tudni a közeljövő terveiről?

Ebben az évben viszonylag sok szabadidőnk volt, így nekikezdtünk a harmadik nagylemez munkàlatainak. A szàmok nagyrészét megírtuk, ezeket jelenleg gyakoroljuk, finomítjuk. Az év vége előtt két bulink lesz még, ezek elég stabil dàtumoknak tűnnek, de nem merünk semmit biztosra venni. Október 24-én a Dürer kertben jàtszunk a Bajnoq előtt, november 6-àn pedig a Riff bárban tolunk egy bulit az Aktuális,Stiffler Mamája és az Afewyearslater tàrsasàgàban.

Mondd el a véleményed

Möbelix – íme az Októberi törzsvásárlói ajánlatok!

HCRS

Dalpremier: HCRS – Szomszédcsaj