Koccintsunk ismét közösen a magyar borra!

Hirdetés

A Magyar Bor Napja és a KOCCINTÁS 2021 eseményt ismét lenyűgöző környezetben, a Vajdahunyadvárban rendezik meg

Koccintsunk ismét közösen a magyar borra!

Élvezzük ki a nyár utolsó perceit kiváló borok és emberek társaságában, 2021. augusztus 28-án a Vajdahunyadvárban! A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével idén rendezi meg a 11. Magyar Bor Napját. Az érdeklődőket a résztvevő borászatokkal, kézműves élelmiszer előállítókkal egy közös koccintást követően termékbemutató és vásár várja a festői helyszínen, a román épület Kerengőjében és az előtte lévő Hunyadi-udvaron.

Hirdetés

A KOCCINTAS.HU 2011 óta szervezi minden évben a magyar borvidéki települések országos bemutatkozását, a Magyar Bor Napját, amely a közös cselekvésről, a közösség építéséről, a kapcsolatokról, a borbarátok és termelők találkozásáról szól.

A rendezvény a hagyományoknak megfelelően 18.00-kor boros flashmobbal, egy nagy közös koccintással kezdődik. A koccintásra emelt poharak a történelmi falak között az összetartozást jelentik. Ezt követi a borvásár és a kézműves termékek kóstolója. A Magyar Bor Napja alkalmából magyar borvidéki településeket invitálnak, hogy országszerte emelhessük közösen poharunkat.

Az esemény célja a magyar borok, borturizmus és kultúra támogatása, közös élményt adni az embereknek, segíteni a borvidéki településeink megismerését, a mindig izgalmakat rejtő pincék felfedezését, közvetlen kapcsolatot teremteni a borbarátok és a termelők között.

Ma különösen fontos szerepe van annak, hogy a vásárlók és a termelők közvetlen kapcsolatba kerülhessenek egymással. Ehhez biztosít kiváló lehetőséget a rendezvény, hozzájárulva a vidéki turizmus erősödéséhez, a helyben történő értékesítés növekedéséhez. A borászok mellett kistermelők mutatják be portékáikat egy válogatott vásári kínálatban, ahol a nagyközönség megismerkedhet a kiállítók boraival, gasztronómiai és egyéb termékeivel, turisztikai szolgáltatásaival. Külön színfolt lesz a Kárpát-medencei borászatok bemutatkozása.

 

Mondd el a véleményed

A magyar vidék értékei az EFOTT-on is!

Színes programok szórakoztatták az érdeklődőket Gömöri Hagyományőrző Napokon