Kókusszal a természetes szépségért

Hirdetés

A 21. század sajátossága, hogy mindenféle egészséges dologról hallunk rengeteget…miért jó például a kókuszolaj vagy a kókuszzsír? Miben különbözik a kakaóvajtól? Ezek olyan kérdések, amik engem foglalkoztattak, ezért utána jártam.

A szép, rugalmas bababőr mindenkinek a vágya és nem is annyira kivitelezhetetlen. Ráadásul a pénztárcánkba sem kell mélyebben belenyúlni, hogy valóra váltsuk bőrünkkel kapcsolatos álmainkat. 1 kg kókuszzsír vagy kókuszolaj ugyanis 1.000 Ft-nál is kevesebbért elérhető. És hogy meddig elég? Nagyon sokáig. Napi rendszeres használat mellett is 1-2 hónapig bőven kitart. Rengeteg mindenre jó. Magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma.  Fontos, hogyha napozni kívánunk, akkor védeni kell a bőrt és eközben magasan hidratálni, de erre is kiváló a kókuszolaj. A kókuszolajnak nagyjából 6-8 faktor számú fényvédő képessége is van, tehát még a leégés ellen is véd. Fontos tudnunk, hogy ez teljesen természetes, bio és nem tartalmaz mesterséges összetevőket, kőolaj származékot, stb. Ráadásul, a kókuszolaj csak úgy mint a kakaóvaj természetes afrodiziákum és a nemi életünkre is serkentően hat. Sütéshez, főzéshez az egyik legmegfelelőbb olaj. A hidegre megdermed, a melegre kiolvad. ennek köszönhető, hogy a bőrre kenve hamar kenhetővé válik. arról nem is beszélve, hogy baktériumölő hatása is van és filmréteget képezve védi a fogzománcot.

A szűz kókuszzsír a legjobb, amit hidegen sajtolnak. Bár, ennek az anyagnak nincs jellegzetes kókusz illata, de pont innen lehet tudni, hogy ez igazi kókusz.

Hirdetés

Kókuszolásra fel!

 

Mondd el a véleményed

Meghívó – TÁJAK, SORSOK, MANDALÁK

Breathe – Immi V újdonsága