Kókuszos bejgli töltelék – modern és klasszikus receptek

Hirdetés

A kókuszos bejgli tökéletes választás, ha a klasszikus mákos vagy diós helyett valami egzotikusabb, trendi és igazán különleges ízvilágra vágysz az ünnepi asztalon.

A 2025-ös receptekben a kókusz legtöbbször tejporral, vajjal, vaníliával, néha citrushéjjal, aszalt gyümölccsel vagy akár fehércsokoládéval találkozik – roppanós, szaftos és jól szeletelhető süteményt eredményez.​

Klasszikus kókuszos bejgli töltelék

Hozzávalók (2 rúdhoz):

  • 20 dkg kókuszreszelék

  • 5 dkg tejpor

  • 2,5 dl tej

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 5 dkg cukor (vagy ízlés szerint)

  • 2 dkg vaj

  • 1 evőkanál liszt

  • csipet só

Elkészítés:

  1. A tejet melegítsd fel, majd vedd le a tűzről, keverd bele a tejport, vaníliás cukrot, cukrot, sót, lisztet és végül a kókuszreszeléket.

  2. Tedd vissza a tűzre, kevergesd sűrűre (mint egy sűrű tejbegríz).

  3. Amikor elérte a megfelelő állagot, keverd bele a vajat és hagyd teljesen kihűlni.

  4. Egyes receptek szerint reszelj bele kevés citromhéjat is a frissességért, vagy adj hozzá egy kis marcipánt, fehércsokit, aszalt gyümölcsöt vagy kókuszlikőrt az ünnepibb hangulatért.​

Extrák, variációk

  • Csokidarabokkal vagy csokoládékrémmel még különlegesebb lesz a töltelék (sütésálló ét- vagy fehércsoki).

  • Egyes modern receptekben tojásfehérje habot is óvatosan beleforgatnak a kihűlt töltelékbe (ettől szaftosabb, habosabb lesz a bejgli belül).​

  • Aszalt áfonyával, mangóval, narancshéjjal vagy mandulával is dúsítható, akár gluténmentesen is készülhet.​


Olvasnivalók, részletes receptek

The post Kókuszos bejgli töltelék – modern és klasszikus receptek appeared first on Karácsonyitipp 2025 – Karácsonyi hírek, tippek, ötletek.

Hirdetés
Mondd el a véleményed

Újragondolt karácsonyi bejgli – modern töltelékek, merész ízek 2025-ben

Sós bejgli recept – különleges ünnepi sós variációk