Kvíz Extra: Karácsony Kullai Timi módra!


Nem kedveli a karácsonyi dalokat, viszont imádja a csajos, vagy pedig a kézzel készített dolgokat. Kullai Timi egész évben egy cetlivel járkál. Hogy miért? Kiderül a cikkben!
 


Mit gondolsz a Karácsony ünnepéről, fontosnak tartod?
Mint ünnep, fontosnak tartom, de nálam a szeretet és az ajándékozás nem csak ezen a napon történik egy éven belül. Szóval nem kapok agyvérzést ilyenkor, mert szinte amúgy is a mindennapjaim része ez a két fogalom! De persze nagyon várom, és szeretem, mert az egyik talán leghangulatosabb időszakban van ez az ünnep!

Hogyan készülsz? Jó előre eltervezel mindent, vagy inkább mindent az utolsó pillanatra hagysz? Hogy állsz most az előkészületekkel?
Én alapjába véve nem vagyok semmiben sem az utolsó pillanatra hagyó emberke, ebben meg végképpen nem! Az az igazság hogy talán beteges, de nálam már augusztus, szeptember, legkésőbb októberre meg szoktak lenni szinte egytől egyig a dolgok. Papírkával járom az életem. Ha valakivel vagyok, például édesanyám, kedvesem, vagy barátnőim elejtenek valamit, hogy „jaj de szép, vagy jaj de jó lenne ilyen vagy ilyen”, akkor én azt már egy olyan pillanatban, mikor nem néznek oda fel is jegyzetelem, és egy nem sokra rá történő alkalommal meg is kaparintom. Elteszem, hogy majd ezt valamire megkapja, és ilyenkor decemberben csak előveszem ezt a szekrényt, amiben ezek  a dolgok vannak felhalmozva. Névvel ellátva, hogy mit kinek gondoltam, így csak válogatnom, összekészítenem és csomagolnom kell! Szóval nálam ki van zárva, hogy engem december 22-23-án idegesen látsz a plázákban, vagy az áruházakban. Ez amúgy az egész életemre, és az egész habitusomra is jellemző: Semmit se hagyj az utolsó pillanatra! Én még a ruháimat is kikészítem előző este, hajtogatva, betegesen felvételi sorrendbe lerakva. Iszonyú kényszeresek ezek tudom, de így soha semmit nem felejtek el, vagy nem hagyok otthon! Képben vagyok mindig! (nevet)

Fontos a csomagolás? Odafigyelsz rá, vagy inkább egy szép zacskóval megoldod a kérdést?
Csomagolás, szinte a legfontosabb része számomra, kivétel ez alól a párom, mert Ő úgy bont ajándékot, ahogy senki más. Nála  nem is fordítok sok energiát erre, ugyanis Édesanyámmal meg a barátnőimmel szépen, pepecselve, ollóval, lassan bontva jutunk hozzá az ajándékokhoz – nem mellesleg el is tesszük emlékbe a csomagolópapírokat-. Ő pedig úgy bont, hogy csak úgy szakad-tépődik, és csak úgy ropog a keze alatt a papír, úgyhogy neki külön ilyen téphető, és már-már félig-meddig használt papírba csomagolok, amit aztán kénye-kedvére tépkedhet! Persze azért ezt is igényesen elkészítve, díszítve, masnizva! (mosolyog)

Mi az az ajándék, aminek Te mindig örülsz?
Imádom a kiegészítőket, a fülbevalókat, hatalmas nagy gyűrűket, sálakat, igazából minden ruhaneműt, ami csajos. Az az igazság, hogy a kézzel készített ajándékoknak is nagyon örülök, mert azoknak a készítés során benne van a szeretet és a “rámgondolatok”! Mindennek örülök, amit érzem, hogy őszinte szeretettel kapok, és nem csak úgy, hogy “le vagyok tudva idénre”.
Imádok kapni, de még jobban adni, és várni a hatást!

Hogyan képzeled el a tökéletes Karácsony/Szent-estét?
A tökéletes karácsony, szent este az, amiben 30 éve mindig hála Istennek részem van! Szűk családi körben, jó messzire a mobiltelefonomtól, hogy ne is halljam a köszöntő pittyegéseket. Én is inkább másnap köszöntök mindenkit nem zavarva a családi meghittséget! Ez az egy, ami engem nagyon zavar ebben!

Mi a menü? Mi az, ami nem maradhat el ilyenkor?
Régebben kiskoromban, mikor nem nagyon voltam vevő a halra, akkor mindig sült krumpli volt rántott csirkemellel. De most már hogy normális vagyok és szeretem a halat, így most már lehet nekem is normális karácsonyi menüt csinálni! Rántott hal majonézes burgonyával mindig van! (nevet)

Vannak emberek, akik ilyenkor képesek túl sokat enni. Veled előfordul? Milyen praktikát szoktál ilyenkor bevetni?
Én körülbelül az év 365 napján túl sokat eszem, úgyhogy nekem ez már nem oszt nem szoroz! Viszont mivel utálom az édességeket, és mindenféle tortát és desszertet, ezért a bejgli és a zserbó se számít nálam. Helyette minden másból kazallal!

Ha már Divatikon… Mennyire figyelsz oda ilyenkor magadra? Inkább kényelmes, vagy a csinosabb megoldást választod?
Mindig minden körülmények között igyekszem odafigyelni a külsőmre. Ez karácsonykor sem marad el! Soha!

Kedvenc karácsonyi nóta?
Mi Richard Clayderman csodálatos zongorajátékára díszítjük a fát, és „ezen” vacsorázunk is! A kimondottan karácsonyi dalokat, és énekeket ki nem állhatom! 

Forrás: Hatos Niki /MédiaStyle. 2012.12.23.

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár