Légy jó mindhalálig musical Kaposváron! – Tartalmi mélység, sztár-színészek, és zenei élmény a színpadon!

Hirdetés

Vannak azok a klasszikus művek, amelyek időről-időre előkerülnek. Pontosan ilyen a Légy jó mindhalálig darab is, amely minden évtizedben képes megérinteni egy újabb réteget. A musical feldolgozás magába foglalja a zenés-színház minden elemét, amely világokat nyit meg a nézők előtt.

unnamed (3)

Szimbolikus mozdulatok, csillogó koreográfiák, és egy társadalmi regény tételei. A Pesty-Nagy Kati rendezőnő által megálmodott darab bemutatójára szeptember 30-án kerül sor a kaposvári Csiky Gergely Színházban, ahol olyan színészek bizonyíthatnak majd többek között, mint Puskás Péter, vagy éppen Száraz Tamás.

Hirdetés

„Petivel több alkalommal is dolgoztam együtt Kecskeméten, ahol iszonyatosan megszerettem a színházi érzékenységét, és kreativitását. Boldog voltam, mikor a színház igazgatója, Rátóti Zoltán nyitott volt az ötletemre, hogy Peti legyen Török János. Zenei szempontból tökéletesen tolmácsolja a feladatot, másrészt pedig színészileg is izgalmasan dolgozik, méltó partnere a Kaposvári Társulatnak.” – kezdte a rendezőnő, Nagy Katalin. „Száraz Tamás pedig, ha a zenés színházi palettát nézzük, akkor egyedülálló képességekkel, és tudással rendelkezik. Hihetetlen alázatos, és odaadó. Bátran állíthatom, hogy világszínvonalú az, ahogyan ő Nagy Úr számát előadja. A legkomolyabb zenés színpadokon is bravúrosnak számítana az, amire ő képes.” – tette még hozzá. Nagy Katalin hangsúlyozza továbbá, hogy számára mindennél fontosabb a zene, mégis úgy érzi: a zenés színházat pontosan úgy meg kell tölteni tartalmi mélységgel, mint a legkomolyabb prózai műveket.

unnamed (1)

„Török János szerepe nagyon fontos számomra, hiszen az egyik legnagyobb gyerekkori színházi élményem ő. Nem utolsó sorban Miklós Tibi személyére mesteremként tekintek.” – árulta el Puskás Peti a darab kapcsán.

unnamed (2)

„Nagy Úr szerepe leginkább azért tetszik nekem, mert egy tiszta, segítőkész ember, aki megpróbál segíteni Misinek. Az pedig külön öröm számomra, hogy a rendezőnő egy táncos, énekes, dinamikus számot képzelt el számomra. A dal mondanivalóját olyan elemekkel erősítjük, ami minden szempontból bravúrosnak mondható.” – nyilatkozta Száraz Tamás.

Hirdetés
unnamed

Szerző: Móricz Zsigmond, Kocsák Tibor, Miklós Tibor

Rendező: Pesty-Nagy Kati

Színész:
Misi – Békefi Benjamin
Valkay – Hüse Csaba
Bella – Czene Zsófi
Viola – Német Mónika
Doroghyné – Csonka Ibolya
Sanyika – György Horváth Zente
Török János – Puskás Péter
Ilonka – Kovács Zsuzsanna
Török – Szula László
Törökné – Tóth Eleonóra
Igazgató – Spindler Béla
Pósalaky – Gyuricza István
Nagy úr – Száraz Tamás
Sarkadi – Lecső Péter
Gyéres – Szvath Tamás
Báthory – Tóth Géza
Bagoly – Serf Egyed
Juhász – Lugosi György
Csoknyai – Kósa Béla
Gazdasszony – Horváth Zita
Rendőrtiszt – Fábián Zsolt
Pedellus – Hornung Gábor
Böszörményi – Horváth Zalán
Orczy – Csete Gergő
Gimesi – Tőczik Benedek
Sándor – Patak Pál
Tök Marci – Nagy Bálint
Csicsó – Krénusz Álmos Bulcsú
Szegedy – Goják János
Tannenbaum – Nagy Zoltán
Andrási – Török Gábor Koppány

Díszlet: Ondraschek Péter
Jelmez: Fekete Mónika
Koreográfus: Molnár Ferenc
Korrepetitor: Barabás Edit
Zenei vezető: Stauróczky Balázs
Világításterv: Memlaur Imre
Fotók: Memlaur Imre
Súgó: Kirsch Veronika
Ügyelő: Bors Gyula
Segédrendező: Hatvani Mónika

Mondd el a véleményed

Operettshow a 6. Pozsonyi Pikniken

Retrokedvencekkel zár a Park