Lélekzuhany Gospel Kórus jótékonysági koncert

Március 14-én lesz a Lélekzuhany Gospel Kórus jótékonysági koncertje

Minden nap tervezgetünk, rohanunk, dolgozunk, ünneplünk, szeretünk, sírunk és nevetünk. Ha megpihenni vágysz, zavaros kis világunkban, akkor feltétlenül nézd meg március 14-én a Lélekzuhany Gospel Kórus jótékonysági koncertjét. Engedd el a koncert alatt terheidet, hagyd, hogy átjárjon a szeretet. Havasi Tibor énekes, dalszövegíró, kórusvezető. Az általa megálmodott dalok megírására az állami gondozott gyermekei lelki világa és személyes érzésvilága inspirálta. Az együtt előadott dalokon keresztül hidat építenek a remény felé. “Egyszer találkozunk” címmel hanglemez is készült, dalaival az általuk sugárzott szeretetet és erőt adja át a világnak. Szertettel ajánlom mindenki figyelmébe ezt a példa értékű koncertet.

Havasi Tibor kórus vezetővel beszélgetek.

– Honnan indult az a lélekig hatoló zenei tehetséged?

– Már gyermekkoromban apukám nagyon sokat énekelt otthon. annyira jó hangja volt, hogy annak idején kapott ajánlatot, hogy felveszik operaénekesnek, de ő a sportot választotta, ennek ellenére szinte egész nap viccelődött és énekelt. Kedvenc műfaja a könnyed opera áriák, illetve az operett volt.

– Mióta vezetsz Gospel kórust, és mennyire mást jelent a mostani Lélekzuhany Gospel Kórust vezetni a korábbiaktól eltérően?

– Annak idején 25 éve kezdtem el Gospellel foglalkozni. Egy fiú gyermekotthon helyettes vezetője voltam, ahol drogos, szipós, illetve olyan gyermekek voltak akiket, már gyermekotthonokból is kirúgtak deviáns viselkedésük, magaratásuk miatt. Sokan voltak bűncselekményesek és még sok-sok egyéb “finomság”. Szóval ezeknek a fiuknak kezdtem el Gospelt tanítani. Mondhatom, hogy igen megszerették mind a műfajt, mind a zenét. Bár amilyen nagy darab és erős kigyúrt srácok voltak, olyan gyávák, gátlásosak. Kiállni a színpadra mindig nagy erőpróba. Ebben az esetben mindkettőnek komoly kihívást jelentett. A fiuk nem tanultak zenét, nem ismerték a kottát és nem énekeltek soha énekkarban. Hát erre mondják, hogy egy lehetetlen vállalkozás volt, vagy ez egy teljesen abszurd ötlet. Ami embernek lehetetlen, Istennek lehetséges. Isten megáldotta ezt a kórust, a gyerekeket, a fiukat és egy csodálatos dolog kezdődött el 1992-ben illetve az első fellépésünkön 1993-ban az Új színházban a FICE fesztiválon.

– Mit jelent Számodra a Tapolcsányi Általános Iskola kollégiumát vezetni?

– Hát ennek a kérdésnek különösen örülök, mert ha egy kicsit érzelmesen szeretnék erről nyilatkozni, akkor mindent. Úgy érzem, hogy a helyemen vagyok, úgy gondolom, hogy értékes a munkám és sok-sok örömöm telik minden ott töltött percemben. Furcsa “filozófia” szerint élünk ott. A vezetésem alatt álló általános iskolai kollégium (volt hetes gyermekotthon) működésében egy különleges sajátosság van, amely a pedagógiai hitvallomásom is. Véleményem szerint nem a gyerekeket kell külön szeretni a felnőtteknek, hanem a felnőttek között kell olyan szeretet közösséget kialakítani, amibe behívhatjuk, beemelhetjük a gyereket. Ez pont olyan, mint egy családban. Ahol az anya és az apa  szereti egymást, ott lehet szegénység, hideg, a gyerekek jól érzik magukat. 

– Milyen további támogatásokra lenne szükségetek a kollégium fejlesztéséhez?

– Hát nagyon kellenének új, színes és a gyerekeknek való szoba berendezések, bútorok, játékok és még sok-más mint a mesében, de folyamatosan fejlesztek, változtatunk. Sok minden kellene, de azt gondolom, hogy semmi nem ezen múlik!!!

– Mikor alakult a Lélekzuhany Gospel kórus, és mit jelent Számodra velük foglalkozni?

– Tavaly márciustól próbálunk és az első nagy bemutatkozásunk, ami nagyon jól sikerült, 2016. május 28-án volt a Szent Margit gimnázium nagy termét kibéreltük és adtunk egy koncertet. Ezt egyébként a youtube-on is meg lehet nézni. (Ha a keresőbe a lélekzuhanyt beírja valaki.)

– Szabadidőtökben járjátok az országot a kórussal. Mi az álmotok, hová szeretnétek még eljutni?

– Van egy nagy álmom, hogy egyszer Rómában a Pápának adunk egy csodálatos  koncertet, illetve a vatikáni rezidencia  mellett van egy csodálatos templom, ahol  nagyon nagy sikerrel adnak koncertet magyar művészek is. Oda szeretnénk eljutni egyszer és megajándékozni a közönséget, valami olyasmivel, amit csak mi tudunk.

– Az öröm és bizakodás erejéből megszületett az “Egyszer találkozunk” című lemezetek. A lemezen neves előadóművészek nevei is megtalálhatók. Kik ők?

Pély Barna (gitár)

Jamie Winchester (vokál)

Bolyki Balázs (hangszerelés, volkál , aranzsok )

Csányi István (szakszofon, vokál, fúvósok)

Frey György (basszus gitár)

Balogh László (dob)

Bognár Zsolt (buzuki)

Pákai Petra (ének )

Csákvári Gyémánt Gospel Kórus ( taps , lábdobogás, vokál l
Fehérvári Attila- basszusgitár
Geier Attila-gitár, akusztikus gitár

Havasi-Hollanda György elektro akusztikus gitár

Pákai Petra-ének

Veres Mónika (NIKA) vokál

A dalokat hangszerelte és billentyűs hangszereken közreműködött: Cséry Zoltán

További hangszerelés: Bolyki Balázs (Senki földjén és a Mit üzen a szív című dalt)

Producer, zenei rendező: Bognár Zsolt (Zsé)

Cséri Zoltán

Havasi Tibor

Mastering, Mix:: Bognár Zsolt

Fotókat készítette: Liszi Renáta

– Március 14-ére tervezitek a Lélekzuhany Gospel Kórus jótékonysági koncertjét, amelynek bevételét a nyári táborozásotokra fordítjátok. Hol lesz a koncert, mikor és hol vásárolható belépőjegy? Mennyi a belépő ára?

– HAVASI TIBOR ÉS A LÉLKEKZUHANY GYEREKEI

 


LÉLEKZUHANY GOSPEL KÓRUS & VENDÉGEI – NAGYKONCERT

Az Európában is egyedülálló, állami gondozott gyerekekből álló Lélekzuhany Gospel Kórus első nagykoncertje március 14-én lesz a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Házigazda: Csűrös Csilla
A koncert sztárja: a Lélekzuhany Gospel Kórus tagjai
Közreműködő vendégművészek:
Szakcsi Lakatos Béla – billentyű
Veres Mónika Nika – ének
Pákai Petra – ének
Csányi István – szaxofon (Presser Gábor, Zorán és Élias Gyula zenésztársa)
Havasi Hollanda György – gitár
Laukó “Tüske” Tibor Percussion
Havasi Balázska – 6 éves Down szindrómás kisfiú
Közreműködő zenászek:
Jámbrik Kálmán – Bass, bőgő
Türjei Zoltán – Percussion
Sima Anikó – Vokál
Hufnágel Éva és a Csákvári Gyémánt Gospel Kórus
Napsugár Anna – Jeltáncművész
Hangmérnök: Bognár Zsolt Zsé

A fináléban közreműködik Veress Mónika Nika és a magyarországi Golgota Gospel Kórus 100 fővel
Finálé karmester: Mark Zémann Dél-Afrikából

A koncert fővédnöke Dr. Láng Zsolt polgármester.

Elővételes jegy: 1900 Ft (www.jegy.hu)
Támogatói jegy: 4 900 Ft, ami mellé egy Lélekzuhany CD jár.
A jegy megvásárolható a Tapolcsányi Kollégiumban minden hétköznap 13 és 19 óra között. (cím: Budapest 1022, Tapolcsányi utca 4.), vagy megrendelhető

e-mailen: [email protected]


Szeretnénk, hogy mind a résztvevők mind a közönség megéreznék azt az örömet és a varázslatot, amit a Gospel zene ad. Szeretnénk megmutatni, hogy a gyermeki tehetség és tisztaság angyali. Szeretnénk, ha a koncerten a közönségünk újra gyerekké válna a gospel zene bűvöletében.

“Ebben az estében benne lesz az-az érték, amely ma a világban a leghatalmasabb és legtöbb, mi adható, a SZERETET, a TISZTASÁG és a GYERMEKI KACAGÁS. Amikor a lélekzuhany gyerekeivel énekelek, mindig az-az érzésem, hogy angyalokkal énekelek.
Remélem, ezen az estén létrejön az a pillanat, amikor a mennyekben érezheti magát mindenki, aki jelen van akár a színpadon, akár a nézőtéren.” Havasi Tibor – Kórusvezető, énekes, zeneszerző és gyermekotthon igazgató, 5 gyermek édesapja.

A helyszínért hálás köszönet a Marczibányi Téri Művelődési Központnak és az esemény főtámogatójának, a II. Kerületi Önkormányzatnak.

– Melyik dalt külditek szeretettel a DIVATIKON.HU olvasóinak?

– A „MIT ÜZEN A SZÍV” CÍMŰ DALT KÜLDENÉM, AHOL A HAVASI BALÁZS KIS 6 ÉVES DOWN SINDRÓMÁS KISFIAMMAL ÉNEKLEK. ŐT ERRE A KONCERTRE IS “MEGHÍVTAM ÉS ELFOGADTA A MEGHÍVÁST!”

MINDENKIT VÁRUNK SZERETTEL

HAVASI TIBOR ÉS A

LÉLEKZUHANY GOSPEL KÓRUS

https://youtu.be/A-g42TW5vms

Szeretettel:

Cikk és fotó:

Napsugár Anna

Siket fotóriporter

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár