Lilu ősi módszerekkel gyógyít

Hirdetés


Lilu a megfázásos időszak közeledtével két dologtól tart: attól, hogy elmegy a hangja, amivel rögtön a munkából is kiesne, valamint, hogy családjával nem tudnak a szabadban játszani. És még ennél is jobban fél attól, hogy kisfiának kell értékes pillanatokat elveszítenie mindennapjaiból, ha a betegség egy időre ledönti lábáról. Ősi módszereket lesett el édesanyjától, s most kisfia ugyanúgy reagál, ahogy ő tette azt, gyermekkorában.

Hirdetés

Hirdetés

 

Kamerák előtt elnémulni, ez minden képernyős rémálma, kiváltképp, ha élő adásról van szó! Lilu a legszélsőségesebb esetként azt az alkalmat említi, amikor egy meghűlés és az azzal járó további panaszok miatt kálciumos injekciót kapott, hogy végigvezethesse az élő adást – mindezt mosolyogva, miközben minden egyes szó megformálása pokoli kínokat okozott neki. Hogy ilyen többé ne fordulhasson elő, s hogy kisfiával, Dáviddal is gondtalanul élvezhesse a játszótéri kalandokat ősszel is, egy édesanyjától ellesett régi módszerrel kúrálja magát, ha érzi, hogy közeleg a baj. Lilu gyakran inhalál a gyermekkori kedvenc eukaliptuszos kenőcséből készített oldattal.

 

„Dávidot nagyon nehezen lehet hazaimádkozni a játszótérről, az sem zavarja, ha esik az eső vagy süvít a szél, imád a szabadban játszani. Én viszont nagyon könnyen megfázom, s a betegség pillanatok alatt a torkomra megy, ettől függetlenül persze el nem venném tőle a szórakozás örömét – mondja a mindig vidám anyuka. – Sajnos előfordult már, hogy annyira hatalmába kerített a megfázás, hogy kálciumtartalmú injekcióval tudtam csak végigvezetni az élő műsort, hiszen nem okozhattam csalódást sem a nézőknek, sem a kollégáknak, a show-nak folytatódnia kellett. Nem beszélve arról, hogy nem lehet percek alatt beugró műsorvezetőt találni. Ezért amikor csak érzem, hogy közeledik a baj, különféle hurutoldó gyógynövényekkel inhalálok. Még a munkahelyemen, az öltözőmben is bekészítettem az ehhez szükséges szettet, az elmaradhatatlan eukaliptusz kíséretében” – meséli az RTL Klub műsorvezetője.

 

 

A közkedvelt tévést az inhalálás praktikáira édesanyja tanította meg, még kislány korában, azóta, ha köhögés- vagy megfázás-csillapítókhoz fordul, akkor is a természetes hatóanyagú termékeket részesíti előnyben.

Nagy kedvencem a kamilla és az eukaliptusz. Gyerekkoromban anyukám szerzett be Németországból egy eukaliptuszos, mentás kenőcsöt, amit a forró vízhez adagoltunk, és azt lélegeztem be. Most már szerencsére nálunk is lehet kapni, így beszerzése többé nem okoz gondot. Amikor kicsi voltam és anya a gőzölgő tál fölé hajolt, mindig mellékuporodtam és utánozva őt, nagyokat szippantottam a finom illatú főzetből. Most a kisfiam telepszik mellém, ugyanúgy” – nosztalgiázott mosolyogva Lilu.

Forrás: RedLemon. 2012.09.19.

Mondd el a véleményed

Winkler-Bazsó páros újra a lóerők nyomában

Dukai Regina nem kíméli azokat, akik késnek!