Lusta Dick – Idomíts – lyrics videóklipp-premier

Lusta Dick
Lusta Dick
Hirdetés

Idomíts címmel vadonatúj klippel jelentkezett a Lusta Dick szegedi rockbanda. A srácokkal (Szabó Gáborral, Szabó Ádámmal és Hamar Andrással) ennek apropóján beszélgettünk. Lusta Dick – Idomíts klippremier a Divatikonon!

Hogy született a dal?

Ó, Ádám, a basszeros  (- Szabó Ádám – a szerk.) tisztán emlékszik arra a júliusi napra. Képzeld magad elé, ahogy egy daliás, ám kissé melankolikus kisugárzású huszonéves srác hazaér egy kőkemény, hűtőraktárban lemelózott rohadt nap után, a zsíros és verejtékes ruhát ledobja a padlóra, és boxeralsóban, mezítláb végigcsattog a konyhakövön a hűtőig. Kivesz egy üveg jéghideg D betűs sört, majd leül, és a szoba sarkába állított basszusgitárért nyúl. Hát így.

Hirdetés

Milyen volt az alkotói folyamat?

Rendhagyó. Akkoriban nem a próbateremben írtuk a dalokat, mert mindenkinek megvolt a maga kis városi élete, annak ellenére, hogy lakótársak voltunk. Gábor megkapta a basszus szólamot, és úgy érezte, hogy nagyon zaklatott az anyag, ezért úgy döntött, hogy a dögös főtéma után valami lágy és szferikus hangulatot kell teremtenie.

Miért késett ennyit a nyilvánosságra hozatal?

Erre a nagyon egyszerű válasz az, hogy Bandi (Hamar András – a szerk.), az énekes majdnem öt évre Franciaországba ment, hogy megtalálja az élet értelmét. És mivel végül megtalálta, tény szerint, hogy az élet értelme itthon van Szegeden a bandával, hazajött, és a srácokat a keblére ölelve mind a négyen mélységes életbölcseletekkel gazdagabban ott folytattuk, ahol abbahagytuk.

Honnan inspirálódtatok?

Csakis az élet csodájából. Szövegileg ez is egyfajta lázadásról szól. Arról, hogy hány alkalommal szalad ki a szánkon egy rövidéletű érzelem által befolyásolt parancs szeretteink felé. Bandi, aki egyébként senkinek sem hagyja, hogy dalszöveget írjon helyette, fontosnak tartja ezt. Mármint a teljes élethez szükséges figyelmet, tudatosságot. Szeret az élet főbb területein megjelenő megfoghatatlan kérdésekről impresszionista szöveggel gondolatokat generálni.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt?

Nehéz kérdés. Hát nézd, azoknak ajánljuk, akik azért nem hallgatnak rockzenét, mert most nem divat. Azoknak, akik eltávolodtak a pop- és rockkultúra igényes földrészétől lustaságuk és nemtörődömségük következtében. Azoknak, akik bár rajonganak a remek zenéért, és akár operába is járnak, mégsem szokásuk az underground rockandroll sötét sikátorában lófrálni egy kitűnő kaland ígéretében.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen legyen ez a lyrics videó?

Ez az egész egy zenekari whiskykóstolás alkalmával indult. Felmerült, hogy mindenképp kell valami képi megjelenés, mert ezt úgysem ússzuk meg, és megegyeztünk, hogy legyen a dalhoz egy szövegvideó. Erre megnéztünk vagy tizenöt különböző, ma népszerű, ilyen jellegű klippet, és mind vagy nagyon drága, vagy digitális volt, és őszintén egyiktől sem ájultunk el. Mint amikor végigmész a plázában a divatsoron, mert olcsó cipőt kell venned, és látod, hogy azokat a ruhákat, amiket Kínában három forintért megvehetsz, ott harmincezerért tolják a pofádba. Akkor nagyjából egyszerre villant át az agyunkon, hogy csináljunk valami durván analóg cuccot. Sőt, egy az egyben legyen kőkemény kézműves alkotás. És olcsó. Ábel, a dobosunk (Börzsönyi Ábel – a szerk.)egyébként is mozgókép kockulógiai műkedvelő, és egyből felajánlotta, hogy majd ő megvágja.Annyi kompromisszumot kötöttünk, hogy vettünk egy régi kamerát az ügyért. A többit hozta az alkotás heve.

A Lusta Dick zenekar Facebook oldala:
https://www.facebook.com/lustadickzenekar/

Mondd el a véleményed

Túrmezei Erzsébet versei

Tiniribizli – új klippel jelentkezik a Dzsí x MVP formáció (klippremier)