Ma van a kávé világnapja

Szeptember 29-én a kávé világnapját ünnepeljük, amely egy remek lehetőség arra, hogy felfedezzük a frissítő fekete italba rejtett ízek és aromák gazdagságát.

Starbucks-kave-vilagnapja (1).jpg

A kávézás világnapjának fogalma először Japánban bukkant fel, a 80-as évek elején. Azonban igazi hírneve az amerikaiaknak köszönhető, akik 2005-ben nemzeti ünneppé nyilvánították az eseményt. A kávé szeretete és a kávéfogyasztás évszázados tradíciója mellett az ünnep kávé kapcsolatépítő szerepére is felhívja a figyelmet.

Jóval a kávé világnapja megjelenése előtt az észak-amerikai Seattle-ben, még 1971-ben a Starbucks több kávéházát is átalakította egy ötlet alapján „Ráírtuk a vendégek neveit a poharaikra, és egyedi kérésre az aktuális választékon kívüli italkülönlegességeket is elkészítettük nekik. Azóta már 67 országban 22 000 kávézóval vagyunk jelen, de még mindig fenntartjuk ezeket a szokásokat” – eleveníti fel a történetet Magdalena Jurdziak, a kávézólánc kelet- és közép-európai márkamenedzsere.

A közvetlenség és a személyre szabhatóság ellenére a Starbucks esetében a kávé minősége és etikus beszerzése áll az első helyen. „A C.A.F.E. (Coffee and Farmers Equity) etikus kereskedelem programban való részvételünk hozzásegít minket ahhoz, hogy csakis olyan beszállítókkal dolgozzunk, amelyek a kávétermesztés teljes folyamatára garantálni tudják, hogy megfelelnek a társadalmi felelősségvállalás elveinek. Célunk, hogy minden egyes kávészemünk a program által jóváhagyott legyen, amelynek elérése már nincs messze” – nyilatkozta Adam Mularuk, a Starbucks kelet- és közép-európai elnöke.

Starbucks-kave-vilagnapja (2).jpg

A kávézás világnapja alkalmából érdemes megkóstolni a kávézólánc 25. születésnapjára készített, sötét pörkölésű Anniversary Blend kávékeveréket, melynek jellegzetessége alacsony savasságában és kellemesen fűszeres, gyógynövényes ízvilágában rejlik. Ha ebből otthon szeretnénk frissítőt készíteni, ügyeljünk a tökéletes arányokra, mert a titka ebben rejlik. Minden két evőkanál Anniversary Blend szemes kávéhoz 1,8 deciliter vízre van szükségünk. Érdemes ragaszkodni ehhez az arányhoz, attól függetlenül, hogy milyen mennyiséget készítünk, de ha mégis gyengébb kávét szeretnénk, akkor valamivel több vizet kell adnunk a keverékhez.

Minden hét utolsó munkanapján a kávézólánc Szemes Kávé Pénteket tart: bárki, aki egy októberi pénteken szemes kávékeveréket vásárol egy Starbucksban, az ajándékba kap egy tall méretű italt.

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár