Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

Manapság sokan figyelnek az egészségükre és a külsejükre, ezért a helyes étkezést és a mozgást előtérbe helyezik. Egyre többen küzdenek ételérzékenységgel, ami miatt több alapanyagot tiltólistára kell helyezniük, és száműzniük az étrendjükből. Viszont létezik egy olyan megoldás, amely laktóz-érzékenyek, sportolók valamint a fogyni vágyók számára ideális.

A ToTu tojásfehérje termékcsalád kiváló helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek. Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára. A 100%-ban magyar találmányt dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával közösen alkotta meg, együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE), ahol a tanulókkal együtt több előremutató módszert és terméket hoztak létre. A szakember részletesen beszámol erről az innovációról és azok előnyeiről:

– Miért fontos a fehérjebevitel? Egy átlagos ember milyen élelmiszerekkel viszi be a fehérjét a szervezetébe?

– A fehérjebevitel elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásoknak. Ugyanakkor nagyon jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is.

– Milyen megoldások és alternatívák léteznek erre?

– Tejtermék alternatívák napról-napra jelennek meg. Ugyanakkor ezek növényi alapúak, magas szénhidráttartalommal. A ToTu termékek ugyanakkor szinte csak jóminőségű állati fehérjét tartalmaznak.

– A többi megoldásnak milyen hátrányai lehetnek?

– A rizsital, zabital magas szénhidráttartalma miatt a cukorbetegek és diétázók számára nem jelenti a tejtermékek valós opcióját.

– Mit tehet valaki, ha a tejet szeretné helyettesíteni?

– Nyugodt szívvel ajánlom az állati tejtermék alternatívát, azaz a ToTu-termékeket, amelyeket orvosok és élelmiszeripari szakértők is bevizsgáltak, és rendben találtak.

– Kiknek és miért ajánlják a különleges termékeket?

– A ToTu termékek az egészséges táplálkozás minden területén jól használhatók. Magas fehérjetartalommal rendelkeznek, 0% zsír és alacsony szénhidrát- illetve kalória-tartalmú termékek. Minden termékünk tartósítószer- és laktózmentes. A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő, a sportolóknak ideális a fehérjebevitel növeléséhez, de még a Paleo diétába is kiválóan beilleszthetőek. A ToTu termékek tökéletesen beilleszthetők a szénhidrátcsökkentett étrendekbe, továbbá ideális megoldás cukorbetegeknek, nem tartalmaznak zsírt. Termékeink fejlesztése során minden esetben a hagyományos tejtermékek ízvilágának és állagának elérése a célunk.

– A ToTu teljes mértékben magyar fejlesztés? Miért számít nagy innovációnak?

– A ToTu 100%-os magyar fejlesztés, és 100%-os magyar tulajdonú a gyártó is. Teljesen egyedi termék, hiszen a rögös túró alternatívájaként a ToTu Rögös talán az egész világon egyedülálló, ráadásul a ToTu termékcsalád esetében jó minőségű állati eredetű alapanyagból, a tojásfehérjéből indulunk ki.

– Van-e esetleg bármilyen friss fejlesztés?

– Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót: pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben.

– Milyen termékeket gyártanak még? 

– Üzemeinkben gyártunk különböző pasztörizált tojáslé, szárított tojáspor, tisztított főtt tojás, főzött tojásrúd és fertőtlenített héjú tojás terméket. Tojáscsomagoló telepeinken étkezési friss tojás válogatásával és csomagolásával foglalkozunk. A feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket állítunk elő.

Az innovatív, 100% magyar tulajdonú, 30 éves Capriovus Kft. fő tevékenysége a tojásfeldolgozás, tojástermékek gyártása, tojáscsomagolás, illetve a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása. Dr. Németh Zoltán az ügyvezető igazgató, aki 1991-ben 77 hektáros földbirtokkal kezdte feleségével együtt, kihasználva a lehetőséget, hogy Magyarországon még nem hódított teret ez a fajta ipar. A cég azóta is családi vállalkozásként működik: Németh Zoltán két fiával dolgozik együtt.

További információ: https://capriovus.eu/totu-termekek/

https://www.facebook.com/totutojastermek

Mondd el a véleményed

Szóljon egy dal – megérkezett Szolnoki Péterék újdonsága

Ismét megrendezik „A Varázslat Mesterei – Gyerekeknek” rendezvényt