A málnát a legenda szerint először Kréta szigetén kezdték el termeszteni, innen terjedt tovább a rómaiak közvetítésével. A középkorban már ismert gyógynövénynek számított, a kolostorkertek népszerű növénye volt.
Érdemes fogyasztani nemcsak finom íze miatt, hanem azért is, mert:
- rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz,
- kitűnő vértisztító,
- A-vitamin tartalma révén segít a látásjavításban,
- jelentős mennyiségű B1 és B2-vitamint is tartalmaz,
- az ásványi anyagok közül kálciumban, káliumban, magnéziumban és vasban bővelkedik.
A melegre való tekintettel most málnás italokat gyűjtöttem össze – nemcsak medvéknek.
Epres – málnás ital
Hozzávalók:40 dkg eper, 10 dkg málna, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg cukor, 25 dkg vaníliafagylalt, fél citrom leve
Elkészítés: Az epret és málnát A teljes cikkért KLIKK!
Forrás – bővebb: Apró gyönyörűségek
Mondd el a véleményed



